Τι είναι αυτό που βλέπουμε απ’το Φεγγίτη;

-Ο τίτλος του έργου έχει δύο έννοιες όπως έχει πει και ο συγγραφέας..Από τη μία ο φεγγίτης που φτιάχνει ο Τομ για την γυναίκα του όταν εκείνη αρρωσταίνει για να βλέπει έξω..αλλά είναι και ο φεγγίτης που φωτίζει τα κρυμμένα μυστικά,τις ενοχές είναι ουσιαστικά το φως στην αλήθεια των πραγμάτων..

 

Ποιες είναι οι διαφορές και τι αυτό που ενώνει τον Τομ με την Κυρα

Σε πρώτο πλάνο βγάζει τις κοινωνικοπολιτικές διαφορές τους αλλά δεν είναι μόνο αυτό που τους χωρίζει..Κατά την γνώμη μου είναι η έλλειψη κατανόησης και ότι δεν μπορεί να δεχτεί ο ένας τις αλλαγές του άλλου και πιο πολύ ο Τομ ο οποίος δεν μπορεί να δεχτεί τον τρόπο ζωής της Κυρας..Πέρα απ τις διάφορες ενοχές και φόβους που υπάρχουν..

Το έργο είναι ένας επαναπροσδιορισμός μιας ερωτικής σχέσης αλλά συγχρόνως και μία σύγκρουση πολιτικών απόψεων..

Αυτό που έχει πολύ ενδιαφέρον στο έργο είναι ότι πολύ αργά εξελίσσεται η ιστορία και μπαίνουμε στο πυρήνα. Δηλαδή δεν θεωρούνται απ’την αρχή όλα τα γεγονότα δεδομένα και αυτό νομίζω ότι είναι και το πιο ωραίο..

Πιστεύεις ότι αυτή η εξορία που βρίσκεται η Κυρα την βοηθάει στη ζωή της..

-Φυσικά την βοηθάει γιατί η Κυρα για πρώτη φορά ουσιαστικά πατάει στα πόδια της και ωριμάζει..Είναι ένα τεράστιο βήμα για εκείνη αυτό διότι είχε χάσει πολύ νωρίς την μητέρα της και πέθανε πρόσφατα και ο πατέρας της..Έτσι προσκολλήθηκε στην οικογένεια του Τομ και της Αλις..Και τώρα προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια της..

Να συμπρωταγωνιστείς με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη ή να σε σκηνοθετεί..

-Τον Κωνσταντίνο τον εκτιμούσα και τον θαύμαζα πάντα.Τον γνώρισα στο “Θεό της σφαγής”είναι ένας εξαιρετικός και πανέξυπνος άνθρωπος.Με τον Κωνσταντίνο αισθάνομαι πάντα σαν να είναι συνδημιουργος και ότι την παράσταση την φτιάχνουμε παρέα,το οποίο θεωρώ μεγάλο χάρισμα..

Η σχέση σου με τον Δημήτρη Καταλειφό..

-Ένας σπουδαίος δάσκαλος έχω τεράστια αγάπη και με κάποιο τρόπο πολλά πράγματα που αισθάνεται η Κυρα για τον Τομ αισθάνομαι και γώ για τον Δημήτρη..Δεν θα μπορούσα πιο ιδανική συνθήκη για να ξανασυνεργαστώ μαζί του..

Το θέατρο τι σημαίνει για σένα..

Η μεγαλύτερη πρόκληση και πρόσκληση της ζωής μου..

Επόμενα σχέδια..

Θα κάνουμε την “Πόλη” της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μόσχου με τους Θέμη Πάνου και Μιχάλη Συριόπουλο..10-11-12 Ιουνίου στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Του Γιάννη Βανταράκη