Τη μεγαλύτερη ανάκληση οχημάτων στην ιστορία της, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική εταιρεία, Volkswagen.

Η ανάκληση αυτή αφορά επτά μοντέλα αυτοκινήτων που κατασκευάζονται από διαφορετικές εμπορικές επωνυμίες της εταιρείας, μεταξύ των οποίων 800.000 αυτοκίνητα Volkswagen Tiguan.

Στα μοντέλα Tiguan, τα οποία κατασκευάστηκαν μεταξύ του 2008 και μέσων του 2011, βλάβες του εξωτερικού φωτισμού διαπιστώθηκαν σε «μεμονωμένες περιπτώσεις» λόγω προβλημάτων των ασφαλειών.

Άλλο πρόβλημα αφορά τα λάδια συνθετικής προέλευσης που χρησιμοποιούνται στο κιβώτιο ταχυτήτων, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν βραχυκυκλώματα και να οδηγήσουν σε ατυχήματα. Το πρόβλημα παρατηρήθηκε μόνο στην Κίνα, επισήμανε η εταιρεία, υπογραμμίζοντας ότι αποφάσισε ωστόσο να ανακαλέσει όλα τα οχήματα που χρησιμοποιούν αυτά τα λάδια σε όλον τον κόσμο, δηλαδή 1,6 εκατομμύριο αυτοκίνητα.

Επίσης, στα οχήματα της εταιρείας Amarok της Volkswagen εντοπίστηκε μια ευπάθεια στις σωληνώσεις καυσίμου στο τμήμα της μηχανής, οδηγώντας στην ανάκληση 239.000 μεταξύ των οποίων περισσότερα από 12.000 οχήματα βρίσκονται στην Γερμανία. Η ανάκληση αυτή αφορά οχήματα που κατασκευάστηκαν ως τον Ιούνιο αυτής της χρονιάς.

Ενώ οι Κινεζικές ρυθμιστικές αρχές αναφέρουν πως πρέπει να ανακληθούν περισσότερα από 800.000 οχήματα, μεταξύ των οποίων Golf και Lavida που έχουν κατασκευαστεί εκεί, όπως και Audi και Σκαραβαίοι που έχουν εισαχθεί, η Volkswagen αναφέρει πως θα ανακληθούν μόνο 750.000 αυτοκίνητα.

Πηγή: zougla.gr