Την άποψη ότι η ευρωζώνη θα επιβιώσει μονάχα εάν η Γερμανία εγγυηθεί τα χρέη των δοκιμαζόμενων κρατών μελών της νομισματικής ένωσης εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στο BBC.

«Το μοναδικό πράγμα που θα σώσει το κοινό νόμισμα πλέον […] είναι ένα μεγάλο σχέδιο στο οποίο η Γερμανία είναι προετοιμασμένη να δεσμεύσει πλήρως την οικονομία της [στο ευρώ]», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπλερ, υπογραμμίζοντας ότι το Βερολίνο πρέπει να «εκλάβει το χρέος του ενός ως το χρέος όλων.

»Αυτό σημαίνει πως οι άλλες χώρες στην ευρωζώνη πρέπει να μεταρρυθμιστούν, χρειάζονται ακριβή, αξιόπιστα προγράμματα αλλαγής ώστε να μεταρρυθμιστούν, προκειμένου η Ευρώπη να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της», συνέχισε ο πρώην Εργατικός ηγέτης.

Τέλος, στρέφοντας το βλέμμα του στη Βρετανία και την παραμονή του Λονδίνου έξω από την ΟΝΕ, ο κ. Μπλερ γνωμοδότησε ότι «εάν [οι Ευρωπαίοι] επιλύσουν [τα προβλήματά τους] και κινηθούν εκ νέου μπροστά,, τότε η Βρετανία θα έχει να κάνει μία πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή» για τυχόν συμμετοχή στο κοινό νόμισμα.

Ο κ. Μπλερ είναι παραδοσιακά υπέρμαχός της μεγαλύτερης συμμετοχής του Λονδίνου στα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: skai.gr