ΔΤ από Δ. Νάουσας: Την αγάπη του για τη Νάουσα απέδειξε για μια ακόμη φορά ο συμπολίτης μας δημοσιογράφος κ. Νίκος Κιάος, ο οποίος  προσέφερε στην Δημοτική Βιβλιοθήκη μεγάλο μέρος από την προσωπική του συλλογή  – 300 βιβλία διαφόρων θεματικών κατηγοριών.

Ο κ. Κιάος μεγάλωσε στη Νάουσα, έχει πλούσιο βιογραφικό, ήταν  οργανωμένος στην Νεολαία της ΕΔΑ και στη Νεολαία Λαμπράκη ενώ  στην δικτατορία ήταν μέλος της οργάνωσης “Ρήγας Φεραίος”. 

Από το 1973 ως το 2016 ήταν δημοσιογράφος στο “Athens News”, την “Αυγή”, τη Ραδιοφωνία (Πρώτο και Τρίτο Πρόγραμμα), την “Πρωινή Ελευθεροτυπία”, την “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, τη “Μεσημβρινή”, την “Ελευθεροτυπία” ενώ ήταν  συνεργάτης στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Υπήρξε  Πρόεδρος, αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ (1986-2001), γενικός γραμματέας και οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΣΥ (1994-1995 και 1999), και πρόεδρος του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) (2005-2009).

Ο κ. Νίκος Κιάος είναι επισκέπτης διδάσκων στο Πάντειο στο Τμήμα των  ΜΜΕ από το 1999 και μέλος  του ΕΣΡ από το 2016.

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας και η Διευθύντρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νάουσας κα Αναστασία Κωνσταντίνου, ευχαριστούν θερμά τον κ. Νίκο Κιάο για την σημαντική  προσφορά στον πολιτισμό του Δήμου μας.

Πηγή