ΔΤ από τον Βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Τάσο Μπαρτζώκα Ο Τάσος Μπαρτζώκας συναντήθηκε σήμερα με την Υφυπουργό Παιδείας, κα Ιωάννα Λυτρίβη, και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά τις ευκαιρίες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που υπάρχουν στην Ημαθία.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο νέο εκπαιδευτικό τοπίο που υλοποιεί η Κυβέρνηση με τη δημιουργία 60 Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Campus) σε όλη την επικράτεια, παράλληλα με τα Γραφεία Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας, που θα συνιστούν τον άμεσο σύνδεσμό τους με την τοπική αγορά εργασίας, τους παραγωγικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους. Πρόκειται για την πρώτη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στη χώρα μας, για να έχουμε στοχευμένη επαγγελματική κατάρτιση ανά περιοχή, με  βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε τόπου, και ταυτόχρονα άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τάσος Μπαρτζώκας ανέλυσε στην Υφυπουργό τις πολλαπλές δυνατότητες που υπάρχουν στην Ημαθία, και οποίες πρέπει να αναδειχθούν στο μέγιστο βαθμό: πρωτογενής τομέας, μεγάλες μεταποιητικές μονάδες, πλούσια πολιτιστική και αρχαιολογική κληρονομιά, διάφορες μορφές τουρισμού (όπως ο ορεινός τουρισμός, ο οινοτουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός). Όλοι αυτοί οι τομείς χρειάζονται ενδυνάμωση και ανανέωση και το ειδικά καταρτισμένο προσωπικό, θα δώσει νέα ώθηση και δυναμική σε όλους αυτούς τους κλάδους! 

Όπως τόνισε ο Τάσος Μπαρτζώκας, η παρούσα είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την  Ημαθία, ώστε να αναδείξει και να αξιοποιήσει τις αναπτυξιακές προοπτικές της μέσα από την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Η ίδρυση ενός Campus στην Ημαθία, που θα παρέχει επαγγελματικές σπουδές σε απευθείας διασύνδεση με τις τοπικές επιχειρήσεις είναι ένας εφικτός στόχος που θα δώσει νέα πνοή στην οικονομική ανάπτυξη ολόκληρου του νομού και θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για να μπει η Ημαθία στον εθνικό χάρτη της εκπαίδευσης!

Πηγή