ΔΤ από το Εργατικό Κέντρο Βέροιας 

Συναδέλφισσες,-οι

Το κύμα ακρίβειας σαρώνει όλα τα εισοδήματα και εξανεμίζει την αγοραστική δύναμη εκατομμυρίων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. Πολλά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν ακόμη και κατάσταση κρίσης επιβίωσης, καθώς δεν μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές μηνιαίες δαπάνες και ανάγκες τους και να πληρώσουν το λογαριασμό για τη θέρμανση τους.

Η ελληνική κοινωνία βιώνει μια νέα περίοδο κρίσης αξιοπρεπούς διαβίωσης. Τα καθημερινά βιώματα των νοικοκυριών από το super market και τις λαϊκές αγορές είναι αδιάψευστος μάρτυρας της συρρίκνωσης του βιοτικού μας επιπέδου και του ράλι των τιμών.

Η χώρα μας είναι ουραγός στους μισθούς και πρωταθλήτρια στις τιμές και στην κερδοφορία στην Ευρώπη. Για την αντιμετώπιση της κρίσης διαβίωσης που βιώνει η πλειονότητα των εργαζομένων νοικοκυριών, η Γ.Σ.Ε.Ε. και τα συνδικάτα προτείνουν να επαναπροσδιοριστεί αμέσως το μείγμα των μέτρων δημοσιονομικής, εισοδηματικής και κοινωνικής πολιτικής που θα μπορούσαν να ανακόψουν το κύμα της ακρίβειας και να προστατέψουν την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας, στη συνεδρίαση της Παρασκευής 5 Απριλίου 2024, αποφάσισε:

α) την συμμετοχή στην Γενική Απεργία στις 17 Απριλίου 2024, που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε., με κεντρικό σύνθημα «η ΑΚΡΙΒΕΙΑ στο Θεό οι ΜΙΣΘΟΙ στα Τάρταρα. Θέλουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ. Θέλουμε ΠΙΣΩ τις ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ μας ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ και τα ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.»,

β) την ενίσχυση της συγκέντρωσης των συνδικάτων στην Θεσσαλονίκη, μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης,

γ) τη μίσθωση λεωφορείου για όσους συναδέλφους επιθυμούν να μετακινηθούν.

Γι’ αυτό καλεί όσους συναδέλφους ενδιαφέρονται, να δηλώσουν συμμετοχή στη γραμματεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας ως την ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, στο τηλέφωνο 2331 024730 και ώρες 08:00 -14:30 κατά τις εργάσιμες ημέρες.

Πηγή