Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Βεροιώτης αρχιτέκτονας μηχανικός και δραστήριος στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, Ντίνος Βαφείδης

Ο εκλιπών είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος επί Δημαρχίας Ανδρέα Βλαζάκη και Γιάννη Χασιώτη, διετέλεσε για χρόνια πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Πολιτισμού του Δ. Βέροιας και ήταν από τους πιο αναγνωρίσιμους αρχιτέκτονες της Βέροιας. 

Την είδηση του θανάτου του κοινοποίησε η κόρη του, δικηγόρος των Αθηνών Αντιγόνη Βαφείδου, με ένα συγκλονιστικό κείμενο, στο οποίο αναφέρει:

Πατέρα μου, ψηλέ μου πατέρα… 

Πώς να τους πω ότι τα βουνά γύρω από τον Αλιάκμονα θα μείνουν πια απερπατητα.. 

Πώς να τους πω ότι ο Τελευταίος  Εὐπατρίδης  δεν θα απλώσει ξανά τον ίσκιο από το μπόι του και το βλέμμα του εκεί, στην Εληα της αγαπημένης του Βέροιας..

Εκεί, που ακόμα όλοι οι φίλοι σου – είτε διαφωνώντας είτε συμφωνώντας – μαζεύονταν για να “ρουφηξουν” τα αποστάγματα της σοφίας σου για την πολιτική, για την κοινωνία,  για  τη ζωή την ίδια… 

Εκεί που οι ιστορίες σου θα αφήσουν για πάντα την ηχώ τους… 

Ξέρεις τι θα τους πω; 

Θα τους πω ότι ημουν πολύ τυχερή ως κόρη σου, που “σπουδασα” δίπλα σου το ήθος, την αξιοπρέπεια,  το δόγμα για το δικαιο αγώνα της εδώ διαδρομής μας… 

Θα τους πω ότι ότι μεγαλύτερη περιουσία από το Όνομα και την Υστεροφημία δεν υπάρχει…

Θα τους πω ότι οι αξίες και τα ιδεώδη της γενιάς που εκπροσώπησες έχουν θέματοφυλακες… 

Θα τους πω ότι τον πόλεμο που ξεκινήσαμε χρόνια πριν, θα τον τελειώσω εγώ, έτσι όπως σου πρέπει.. 

Κι άλλα δεν θα τους πω… 

Γιατί όσους άγγιξες με την παρουσία σου, με το απόσταγμα της πολιτικής, κοινωνικής και προσωπικής σου διαδρομής, με την αγάπη για τον τόπο σου, κατάλαβαν.. 

Καταλαβαν ποιος ήταν ο  Ντινος Βαφειδης … 

Σε ευχαριστώ για όλα πατέρα… να προσέχεις τον Θωμά μας.. 

Καλή Ανταμωση

Κωνσταντίνος Βαφείδης

16.04.1943 – 09.04.2024

Το InVeria.gr επικοινώνησε με τον πρώην Δήμαρχο Βέροιας Γιάννη Χασιώτη, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί του στον Δήμο, αλλά και διατηρούσαν βαθύτατης φιλικές σχέσεις. Όπως μας ανέφερε ο Γιάννης Χασιώτης, ο Ντίνος Βαφείδης ήταν ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους που ανέδειξε η Βέροια από την δεκαετία του 1960 και μετά, διακρίθηκε για τους κοινωνικούς, αλλά και τους πολιτικούς αγώνες της Δημοκρατικής Παράταξης και ήταν από τους πιο εμπνευσμένους αρχιτέκτονες της γενιάς του. 

Πηγή