Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

💣Μπαίνουμε στην Σαρακοστή κυρία μου και, όπως λέμε στο χωριό μου, «σχώρα με, σχώρα με και Τες σχωρέσ’ τον», τουτέστιν «συγχώρα με, συγχώρα με και εσένα να σε συγχωρέσει ο Θεός». 

📌 «Σχωρεμένα», λοιπόν, να σβήσουμε τα παλιά, να έχουμε χώρο για νέα…! 

📌 Αυτοί που εύκολα συγχωρούν και ξεχνούν, μακάριοι είναι! Σαν κι εμένα, που πιάνω συχνά τον εαυτό μου να είναι «θυμωμένος» με κάποιον, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ τι κακό μου έχει κάνει! 

📌 Ότι μου έκανε κάτι είναι σίγουρο, αλλά… δεν κρατάνε τέτοιες μνήμες συνήθως. 

📌 Αυτοί πάλι που τα κρατάνε μέσα, τα αναστοχάζονται, τα αναμασούν και ψάχνουν ευκαιρία να εκδικηθούν, είναι άξιοι της λύπησής μας. Όταν έχεις δηλητήριο, όσο και αν δεν το καταπίνεις, πάντα σε φαρμακώνει! 

📌 Καλά, δεν σημαίνει ότι είμαστε άγιοι, ε! Υπάρχουν διαχρονικές «κόκκινες κάρτες» που δεν αλλάζουν με… Σαρακοστές και Πασχαλιές! 

💣 Κατά τ’ άλλα, σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο γίνεται ολίγον χαμούλης, ε; 

📌 Από τη μία ο Στέφανος ντυμένος στο χακί, από την άλλη η «υψηλοτάτη» Άννα Μισέλ που πιάστηκε με τα… e-mail στην πλάτη, απέκτησε λίγο… ένταση και πάλι η επικαιρότητα. 

📌 Αναμνήσεις από ευρωβουλή πολλές δεν έχω, μια φορά πήγα ως δημοσιογράφος καλεσμένος του συμπολίτης μας τότε ευρωβουλευτή Γιώργου Παπαστάμκου (καλή του ώρα). 

📌 Αλλά να, με την στράτευση Κασσελάκη ήρθαν στο νου πολλές στιγμές από την θητεία μου…

📌 Τότε που ήμασταν ευτυχισμένοι όταν το πρωί έβγαζαν πραλίνα σοκολάτας αντί για μαρμελάδα, ήταν στόχος ζωής να βγούμε έξοδο το απόγευμα στην πόλη και κύριο θέμα συζήτησης το πόσο… παραγωγικοί ήμασταν στην τουαλέτα. 

📌 Ωραία χρόνια, γεμάτα νόημα, παραγωγικότητα και ωφέλεια για την Πατρίδα λέμε, όχι χαζά! 

📍 ΥΓ: Η φωτογραφία είναι από το προσωπικό μου… απόρρητο αρχείο, κάπου στον Έβρο, το 2008. Απεικονίζεται μία ψυχάρα του διπλανού λόχου, εν ώρα… υπηρεσίας! Χαθήκαμε, μα εύχομαι να είναι καλά ο Κώστας!

📍 ΥΓ2: Καλή Σαρακοστή, φίλη και φίλε και, όπως είπαμε, αν κάπου πικραθήκαμε… νερό και αλάτι!  

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα “InVeria” – Κυριακή 17 Μαρτίου 2024, φύλλο 98)

Πηγή