Photo: https://www.facebook.com/streetpanthers

Όταν λείπει η επίβλεψη τήρησης των νόμων, καλώς ή κακώς, ο κόσμος παίρνει τον νόμο στα χέρια του. Για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, όσον αφορά στην παράνομη –κάφρικη θα έλεγα– στάθμευση, η δημοτική αστυνομία της Θεσσαλονίκης κάνει ότι μπορεί. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό αφού αυτοί που παρκάρουν ή σταθμεύουν όπου γουστάρουν, όπως γουστάρουν, χωρίς να σκέφτονται ή να τους νοιάζει αν ενοχλούν είναι πάρα πολλοί. Στο θέμα μας λοιπόν.

Ξέρεις τους Streetpanthers; Σου λέει κάτι το “Είμαι γάιδαρος και παρκάρω όπου γουστάρω”; Οι Streetpanthers είναι μία ομάδα ακτιβιστών που προσπαθούν να συνετίσουν μέσω της ντροπής τους ωχαδερφιστές συνανθρώπους μας. Χωρίς ζημιές, χωρίς προπυλακισμούς, χωρίς βιαιότητες. Η ομάδα λοιπόν προετοιμάζεται για τις γιορτές με μία εξόρμηση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης σήμερα, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου. Σημείο συνάντησης είναι ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας στο ύψος της οδού Αγίας Θεοδώρας στις 21.30 το βράδυ. Όπως αναφέρεται μάλιστα χαρακτηριστικά στην σελίδα της ομάδας στο Facebook, “η έξοδος θα έχει Χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα” οπότε καλό είναι οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους “μικρά στολίδια δέντρου”.

Αν δεν θέλεις να χαρακτηριστείς επίσημα γάιδαρος λοιπόν, φρόντισε να παρκάρεις νόμιμα. Φρόντισε να παρκάρεις σαν άνθρωπος. Φρόντισε να μην ενοχλείς… γιατί αλλιώς, θα την “πληρώσεις”. Εκτός αν η δημόσια χλεύη “περνάει και δεν ακουμπάει” οπότε καλώς χαρακτηρίζεσαι γάιδαρος.