Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων απασχόλησε τη σημερινή συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο, νομοσχέδιο με 77 διοικητικές και νομικές πράξεις για τη διευκόλυνση των αποκρατικοποιήσεων. Οι πράξεις αυτές αφορούν τα υπουργεία Οικονομικών, Υποδομών και Ενέργειας.

Ο κ. Στουρνάρας είπε ακόμα ότι συζητήθηκαν οι 10 προτεραιότητες του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, ενώ ερωτηθείς για το εάν υπάρχει στόχος σε ό,τι αφορά στα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις για φέτος, απάντησε ότι «δεν υπάρχει».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι «οι αποκρατικοποιήσεις δεν αποτελούν ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αλλά ένα ισχυρό επενδυτικό εργαλείο που αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην καταπολέμηση της ύφεσης».

Σημείωσε επίσης ότι το νέο μοντέλο ανάπτυξης πρέπει να βασίζεται σε μικρότερο κράτος, πιο φιλικό για τον πολίτη και στόχος μας είναι «η δημιουργία φιλικού κλίματος για την προσέλκυση επενδύσεων».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε παράλληλα ότι η Ελλάδα «δεν είναι ο κακός εταίρος. Η αρνητική εικόνα μας υπονομεύει και γι αυτό θα πρέπει να σπάσει ο φαύλος κύκλος».

«Οι άξονες στους οποίους θα πρέπει να κινηθεί το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων είναι η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, η νομιμότητα και η διαφάνεια» είπε από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης .

Τέλος στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης το μείζον ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.

Πηγή: skai.gr