Ο οργή των πολιτών για το ρόλο των τραπεζών στην οικονομική κρίση δεν είναι ορθή, δηλώνει σε συνέντευξή του στην Ντέιλι Τέλεγκραφ ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ.

Ο κ. Μπλερ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η φιλελεύθερη προσέγγιση της οικονομίας όπως προωθήθηκε από τη Μάργκαρετ Θάτσερ δεν ευθύνεται για τη σημερινή κρίση. «Δεν πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι η κοινωνία θα ωφεληθεί αν κρεμάσουμε 20 τραπεζίτες στην άκρη του δρόμου», λέει ο πρώην ηγέτης των Εργατικών.

Σε μια συνέντευξη που θεωρείται απόπειρα υποδείξεων προς τον νυν ηγέτη του κόμματος, Εντ Μίλιμπαντ, ο κ. Μπλερ προσθέτει ότι δεν πρέπει η Βρετανία να επιστρέψει στην εποχή που όλα ελέγχονταν από το κράτος. Η Τέλεγκραφ σημειώνει ότι οι τοποθετήσεις Μπλερ μπορεί να θεωρηθούν αμφιλεγόμενες, καθώς αυτή τη στιγμή είναι σύμβουλος μεταξύ άλλων του αμερικανικού τραπεζικού κολοσσού JPMorgan και του ελβετικού ομίλου ασφαλίσεων Zurich, με συνολικό ετήσιο εισόδημα περίπου 20 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Τόνι Μπλερ προσθέτει ότι η βρετανική κοινωνία δεν είναι κατά του πλούτου, αλλά υπέρ της κοινωνικής υπευθυνότητας. Παραδέχεται επίσης ότι θα ήθελε να συμμετέχει ξανά ενεργά στο βρετανικό δημόσιο βίο, επιθυμώντας ένα διεθνή ρόλο.

Πηγή: skai.gr