Την απόφαση να μην μεταβούν στις Βρυξέλλες για την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έλαβαν τελικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης , όπως ανακοίνωσαν μετά τη συνάντηση που είχαν στη Βουλή, κατά την διάρκεια της οποίας συνομίλησαν και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μέσω ανοιχτής τηλεφωνικής ακρόασης.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν να μεταβούν στις Βρυξέλλες μετά την ανάρρωση του κ. Σαμαρά, προκείμενου να διαπραγματευτούν και να διεκδικήσουν όλα όσα περιγράφονται στην προγραμματική συμφωνία των τριών συμπολιτευόμενων κομμάτων .

Απο την πλευρά του, ο κ. Βενιζελος σχολίασε ότι οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν επίσης να μεταβούν από κοινού στα κέντρα λήψης αποφάσεων στις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εν τω μεταξύ, ο κ Βενιζέλος θα συζητήσει το ελληνικό θέμα στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, 28 Ιουνίου, στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, μια κομματικού χαρακτήρα δραστηριότητα που ασκεί, όπως είπε, σημαντική επιρροή.

Πηγή: skai.gr