Οριστικά στο Πρέστον θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ, όπως αποφασίστηκε και τυπικά την Τετάρτη στο ΔΣ. Η Ενωση θα βρεθεί στην αγγλική πόλη από 26/7 έως 9/8, διάστημα στο οποίο θα δώσει τέσσερα φιλικά παιχνίδια.

Συγκεκριμένα στις 28 Ιουλίου θα αγωνιστεί με τη Χαρτς, στις 29 Ιουλίου θα κοντραριστεί με την Μπλάκμπερν, θα ακολουθήσει η Ντέρμπι Κάουντι (δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία), ενώ στις 8 Αυγούστου θα φιλοξενηθεί από την Εβερτον.

Αυτό το ταξίδι θα κοστίσει στην ΑΕΚ 15.000 ευρώ, δηλαδή όσο κάνουν τα εισιτήρια για να πετάξει η αποστολή για Αγγλία, καθώς η φιλοξενία είναι μέσα στο μέρος της προσφορά των οικοδεσποτών.

Ωστόσο στην ΑΕΚ έφτασε ακόμα μία πρόταση από τη Ρουμανία, προκειμένου να πάει στο Βουκουρέστι η ομάδα, αλλά με τους πιο μικρούς σε ηλικίας παίκτες. Όχι η δεύτερη ομάδα, αλλά οι νεαροί ποδοσφαιριστές. Αυτό δεν σημαίνει ότι απαραίτητα δεν θα πάνε και οι πιο έμπειροι. Αυτοί που ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν την αποστολή για το Βουκουρέστι θα ξεκινήσουν προετοιμασίας στις 2 Ιουλίου, ενώ οι υπόλοιποι αργότερα. Η πρόταση από τη Ρουμανία περιλαμβάνει όλα τα έξοδα, ακόμα και τα εισιτήρια.

Επειδή υπάρχουν αυτές οι δύο προτάσεις εγκαταλείφθηκε η ιδέα να πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας εντός συνόρων.

Πηγή: novasports.gr