Άνοδο θα σημειώσει το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία αλλά την Κυριακή αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές στα πεδινά, καταιγίδες στα δυτικά και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με χαμηλό υψόμετρο. Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο 2/1 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές στην Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Αττική και το Κεντρικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αυτών των περιοχών ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μακεδονίας. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν άνοδο αλλά και πάλι στα ηπειρωτικά το πρωί αναμένεται κατά τόπους παγετός.

Την Κυριακή 3/1 τα φαινόμενα θα ενταθούν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ στα δυτικά θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν περαιτέρω άνοδο.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.