Βροχερός θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ και η θερμοκρασία λόγω των θυελλωδών βοριάδων που θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, θα σημειώσει πτώση. Πιο αναλυτικά:

Την Καθαρά Δευτέρα 14/03/2016 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει συννεφιά με βροχές και τοπικές καταιγίδες αλλά και χιόνια σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα σταδιακά στη Βόρεια, την Κεντρική Ελλάδα και την Ήπειρο θα σταματήσουν. Οι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά θα στραφούν σε βοριάδες ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις με ένταση 8 και τοπικά στο Βορειοανατολικό Αιγαίο 9 μπ. Οι θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά δε θα ξεπεράσουν τους 11 με 14 βαθμούς ενώ στα νησιά του Αιγαίου θα φτάσουν τους 16 με 18 βαθμούς.

Την Τρίτη 15/03/2016 τα φαινόμενα θα είναι γενικά εξασθενημένα και θα επηρεάσουν την Πελοπόννησο, τη Στερεά και την Ήπειρο και κατά τόπους τη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση 1-2 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 3-4 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Ζωντανά ο καιρός στη Βέροια από τον ιδιόκτητο μετεωρολογικό σταθμό του Κάθε Μέρα