Και ενώ στην Αμερική οι πωλήσεις του Volkswagen Group δεν είναι πολύ μεγάλες και πριν λίγο καιρό ανακοίνωσε ότι προσφέρει κάρτα δώρου 1.000 δολαρίων, μαζί με δωρεάν οδική βοήθεια σε όσους έχουν επηρεαζόμενα οχήματα, στην Ευρώπη κατέχει κυρίαρχη θέση, όντας ένας πραγματικός κολοσσός.

Έτσι, αν οι Ευρωπαίοι ιδιοκτήτες που έχουν αγοράσει αυτοκίνητα και πλήττονται με το παράνομο λογισμικό είχαν την ελπίδα να πάρουν ένα παρόμοιο δώρο, η Volkswagen ήρθε σήμερα να ανακοινώσει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Αυτό δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας σε συνέντευξη του στο Automotive News, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Η χρηματική αποζημίωση θα προσφέρεται αποκλειστικά στους πελάτες των ΗΠΑ και του Καναδά.

Η Volkswagen υπόσχεται ότι θα προσπαθήσει να λάβει τα αναγκαία μέτρα για να βεβαιώσει ότι οι ιδιοκτήτες της Γηραιάς Ηπείρου θα ενοχληθούν όσο το δυνατόν λιγότερο και, όπως έχει ανακοινώσει, θα καταβάλει το σύνολο της διαφοράς της φορολογίας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν περίπου 482.000 ιδιοκτητών που θα πάρουν τα 1.000 δολάρια, ενώ στην γηραιά ήπειρο είναι περίπου 8,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα εξοπλισμένα με το παράνομο λογισμικό. Η Volkswagen εξηγεί ότι μόνο οι πελάτες των ΗΠΑ θα πάρουν το προαναφερθέν “δώρο”, επειδή αγόρασαν το αυτοκίνητο που διαφημίζεται ως “Clean Diesel” (καθαρό πετρελαιοκίνητο). Επιπλέον, η VW διευκρινίζει ότι η Αμερική είναι μια εξειδικευμένη αγορά για τους TDI κινητήρες, σε σύγκριση με την Ευρώπη, όπου περισσότερο από το 50% των νέων αυτοκινήτων που πωλούνται είναι πετρελαιοκίνητα.