Ο Mark Webber είχε ένα σοβαρότατο ατύχημα με την Porsche 919 Hybrid του την τελευταία ώρα του 6ωρου του Sao Paulo, με το Matteo Cressoni και την Ferrari F458 Italia της ομάδας 8Star Motorsports να εμπλέκεται στο συμβάν.

Ο Αυστραλός είναι καλά στην υγεία του, με την Porsche να γράφει στο Twitter λίγα λεπτά αργότερα ότι ο οδηγός της δεν έχει κάποιο σοβαρό τραυματισμό, για να ακολουθήσει δημοσίευση στο ίδιο κοινωνικό δίκτυο από τον λογαριασμό της FIA για το WEC, γράφοντας ότι ο Webber έκανε “thumbs up” από το κρεβάτι που νοσηλεύεται. Οι εξετάσεις έγιναν για προληπτικό λόγο, ενώ και ο Cressoni δεν τραυματίστηκε. Η σφοδρότητα του ατυχήματος αποδεικνύει για ακόμα μια φορά το βαθμό προστασίας των οδηγών και πόση μεγάλη σημασία δίνουν οι κανονισμοί στην ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων.

https://www.youtube.com/watch?v=wam9HOnqtVE

Ανανέωση 1/12/2014 – 15:20: Η Porsche με δελτίο τύπου αναφέρει πως ο Mark Webber έχει υποστεί μώλωπες και διάσειση και πέρασε τη νύχτα σε ένα τοπικό νοσοκομείο στο Σάο Πάολο. Παρακολουθείτε από τους ιατρούς για την πορεία της υγείας του, ενώ θα επιστρέψει στην Αγγλία αργότερα μέσα στην εβδομάδα. Ο ίδιος ο Mark Webber δήλωσε:

Είναι αρκετά επώδυνο να ξυπνάς το πρωί, έχοντας μελανιασμένο το πρόσωπο σου και ένα δυνατό πονοκέφαλο. Δεν θυμάμαι το ατύχημα και το πως αυτό συνέβη. Η ομάδα ψάχνει τις λεπτομέρειες για να μάθει περισσότερα, μιας και για την ώρα είναι ασαφές το τι το προκάλεσε. Η ιατρική ομάδα της πίστας και του νοσοκομείου, έκαναν εξαιρετική δουλειά και με πρόσεξαν πολύ καλά.
Το θετικό είναι ότι η Porsche κατάφερε και πήρε τη πρώτη της νίκη στο WEC, στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Ανυπομονώ να βρεθώ ξανά πίσω από το τιμόνι τον επόμενο χρόνο.

Πηγή: autoblog.gr