Η Ελλάδα είναι ο πιο επωφελής δρόμος για τη μεταφορά φυσικού αερίου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά την συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, Άβιγκντορ Λίμπερμαν.

Οι δύο άνδρες πραγματοποίησαν μια εφόλης της ύλης συζήτηση, με τα ζητήματα ενεργειακής διασύνδεσης να βρίσκονται ψηλά στη λίστα.

«Θα θέλαμε η μεταφορά φυσικού αερίου προς τη Ευρώπη να διέλθει από την Ελλάδα. Γνωρίζουμε ότι είναι πολλοί οι ενδιαφερόμενοι αλλά αυτός είναι ο πιο επωφελής δρόμος για όλους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που υποδέχθηκε τον Άβιγκντορ Λίμπερμαν στο Προεδρικό Μέγαρο, προσέθεσε ότι είναι πολύ σημαντικά αυτά που έχει αποφασίσει το Ανώτατο Κυβερνητικό Συμβούλιο και θα πρέπει να παρακολουθούνται ως προς την εφαρμογή τους. Δήλωσε δε αισιόδοξος για τις σχέσεις των δυο χωρών καθώς όπως είπε: «Και οι δύο επιθυμούμε την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λαών μας».

Εξάλλου, ο κ. Λίμπερμαν ανέφερε ότι επισκέπτεται την Ελλάδα ως συνέχεια των όσων συμφωνήθηκαν πριν από έξι μήνες υπό την προεδρία των δύο πρωθυπουργών και για να διαπιστώσει στην πράξη την πρόοδο στην εφαρμογή τους. «Θα υπάρξει συνέχεια στον αμυντικό και τον ενεργειακό τομέα», σημείωσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Νωρίτερα το Energypress έγραφε για το θέμα αυτό ότι, «Με διαφάνεια και ειλικρίνεια», η κυβέρνηση του Ισραήλ θα συζητήσει το θέμα της μεταφοράς των κοιτασμάτων του φυσικού αερίου μέσω Κύπρου και Ελλάδας.

Πηγή: energypress.gr