Σημαντική επιβάρυνση αναμένεται να υποστούν χιλιάδες οικογένειες, καθώς το υπουργείο Οικονομικών προωθεί ρύθμιση, με την οποία καταργείται το επιπλέον αφορολόγητο για τα τέκνα ( 2.000 ευρώ για  ένα παιδί, των 4.000 ευρώ για  δύο παιδιά και 7.000 ευρώ για 3 παιδιά και άνω).

Η παραπάνω ρύθμιση θα περιλαμβάνεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και μεταφράζεται σε μια πρόσθετη επιβάρυνση της τάξης των 200 ευρώ, 400 ευρώ και 700 ευρώ αντίστοιχα για ετήσια εισοδήματα ως 40.000 ευρώ.

Εξάλλου, η ηγεσία του οικονομικού επιτελείου έχει καταλήξει στη νέα φορολογική κλίμακα, με την οποία αντικαθίστανται οι φορολογικοί συντελεστές 38%, 40% και 45% για ετήσια εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ με τον χαμηλότερο 35%.

Να σημειωθεί τέλος πως υπάρχουν σκέψεις για χορήγηση επιδόματος φτώχειας, με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για όσους έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα και παιδιά.

Πηγή:  forologikanea.gr
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα