Δικαιολογημένη αναστάτωση δημιούργησε τις τελευταίες ημέρες η απόρριψη των αιτήσεων ή η κατάταξή τους ως επιλαχόντες, πολλών οικογενειών της περιοχής μας (όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα) από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο αφορά τη δωρεάν φοίτηση φροντίδα και φιλοξενία βρεφών, νηπίων, παιδιών και νηπίων, παιδιών, εφήβων ατόμων με Αναπηρία, σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Tο πρόβλημα προέκυψε έπειτα από την κυβερνητική απόφαση για μειωμένη χρηματοδότηση της δράσης και φαίνεται να αφορά 42.000 περίπου οικογένειες πανελλαδικά, οι οποίες αν δεν εξοικονομηθούν 120 εκατ. Ευρώ από το ΕΣΠΑ, θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Βρεφονηπιακών Σταθμών και των λοιπών φορέων, δημιουργώντας τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα την ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού και τη διατάραξη της λειτουργίας πολλών οικογενειών και στο Δήμο μας.
Ο Δήμος Βέροιας καθημερινά γίνεται αποδέκτης της αγωνίας και της ανασφάλειας των γονέων, οι οποίοι αναζητούν απαντήσεις στο αληθινό και σοβαρό πρόβλημά τους. 
Η Δήμαρχος Βέροιας, πριν είναι αργά, καλεί όλους τους τοπικούς Βουλευτές να ασκήσουν πιέσεις στους υπεύθυνους της Κυβέρνησης (όπως έπραξε και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) ώστε όχι απλώς να πάρουν θέση επί του θέματος, αλλά να το λύσουν άμεσα. Λύσεις υπάρχουν, χρήματα από το ΕΣΠΑ υπάρχουν, χρειάζεται πολιτική βούληση και ανθρώπινη ευαισθησία για τα 42.000 παιδιά που δικαιούνται και πρέπει να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα