Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 3-0 στη Βιέννη από την Ραπίντ και αποκλείστηκε από τους ομίλους του Europa League, χωρίς να είναι χειρότερος από την Αυστριακή ομάδα την οποία είχε νικήσει στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ γνώριζε πως η Ραπίντ από την αρχή θα προσπαθούσε να τον κλείσει στα καρέ του και να πιέσει για να πετύχει το γκολ που θα την έβαζε στη θέση του οδηγού αναφορικά με την πρόκριση. Πράγματι έτσι και έγινε, με τους Αυστριακούς να ψάχνουν τον τρόπο για να πετύχουν αυτό το γκολ, όμως με την ομάδα του Δώνη να αντιστέκεται και τουλάχιστον αμυντικά να δείχνει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει.

Επιθετικά όμως ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε πατήματα για να μπορέσει να ισορροπήσει τον αγώνα, με αποτέλεσμα η πίεση που δεχόταν να φέρει τελικά και αποτέλεσμα για την Ραπίντ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 31′ με τον Αλάρ και έδειξαν ότι πλέον κρατούσαν την πρόκριση στα χέρια τους. Μάλιστα νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχαν και το δεύτερο γκολ, που αφενός τους έδωσε τεράστιο προβάδισμα και αφετέρου έφερε τον ΠΑΟΚ να ψάχνει απλά ένα γκολ για να πάει το ματς στην παράταση.

Ομως κάτι τέτοιο δεν το κατάφερε η ομάδα της Θεσσαλονίκης, παρά το γεγονός ότι είχε τις ευκαιρίες για να το πετύχει και μοιραία έφτασε στα τελευταία λεπτά να ψάχνει απενγνωσμένα για το γκολ. Στην τελευταία φάση του αγώνα και ενώ άπαντες είχαν προωθηθεί για να πιέσουν στο φάουλ που είχε κερδίσει ο ΠΑΟΚ, ανέβηκε και ο Γλύκος. Τελικά οι κόντρες ευνόησαν τους Αυστριακούς με τον Χόφμαν να σουτάρει πίσω από τη σέντρα και η μπάλα αργά και βασανιστικά να φτάνει στην άδεια εστία και να διαμορφώνει το τελικό 3-0.

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε χωρίς να είναι χειρότερος και ουσιαστικά έχασε στις λεπτομέρειες, με αποτέλεσμα πλέον από νωρίς να μένει εκτός Ευρώπης και να πρέπει ουσιαστικά να αλλάξει τον σχεδιασμό του, τόσο στον αγωνιστικό, όσο και στον οικονομικό τομέα.

Οι συνθέσεις:

Ραπίντ: Κόνινγκσχοφερ, Σονλάιτνερ, Κάτζερ, Γκέρσον, Χάικινεν, Χόφμαν, Ιλντίζ, Μπόιντ, Τρίμελ, Μπουργκστάλερ, Άλαρ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Έτο, Βιβιάν Κουμάλο, Λίνο, Γκαρσία, Κάτσε, Ρομπέρ, Γεωργιάδης, Γιάννου, Αθανασιάδης.

Πηγή: novasports.gr