Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα κατάνυξης τιμάται σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα η Κοίμηση της Θεοτόκου.

Θεία λειτουργία τελείται και φέτος στην Παναγία Σουμελά του Πόντου, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Πλήθος πιστών έχει συρρεύσει στην Παναγία της Τήνου, στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου, αλλά και στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο.

Στην Τήνο την κυβέρνηση εκπροσωπούν ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου, την κυβέρνηση εκπροσωπούν ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ενώ, στο Βέρμιο έχει μεταβεί ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης.

Στο μεταξύ, εκτός Αθηνών βρίσκονται όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί με εξαίρεση την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία παραμένει στην Αθήνα.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μεσσηνία, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στη Σκόπελο βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στα Τρίκαλα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στο Ρέθυμνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην Ικαρία ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και στην Πάτρα ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Πηγή: skai.gr