Ένα γνωστό πρόσωπο του υποκόσμου που φέρεται να συνδέεται άμεσα με το φονικό της Πάρου, με θύμα τον 53χρονο οδηγό ταξί Δημήτρη Μίχα, την Παρασκευή 10 Αυγούστου, βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία πραγματοποιεί ενδελεχείς έρευνες στο κυκλαδίτικο νησί.

Πρόκειται για έναν Έλληνα, 42 ετών, σεσημασμένο κακοποιό και καταζητούμενο εδώ και καιρό από τις Αρχές.

Το προφίλ και οι σχέσεις του δράστη με Πάσσαρη – αδελφούς Παλαιοκώστα

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, ο 42χρονος καταζητούμενος έχει εμπλακεί στο παρελθόν και σε άλλες ένοπλες ληστείες, στις 23 Ιουλίου του 2010 σε υποκατάστημα της Alpha Bank στο Πόρτο Χέλι και στις 28 Δεκεμβρίου σε υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στο Κρανίδι Αργολίδας. Εις βάρος του αλλά και εις βάρος των συνεργών του είχε σχηματιστεί δικογραφία. Σημειωτέον ότι η λεία τους από τις ανωτέρω ληστείες αγγίζει τα 570.000 ευρώ.

Ο εν λόγω καταζητούμενος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές και για άλλα περιστατικά, όπως συμπλοκές με αστυνομικούς, ενδείξεις συμμετοχής και σε άλλες «επιδρομές» σε τράπεζες στην Αιδηψό και σε διάφορα νησιά. Επιπλέον, ο 42χρονος φέρεται να είχε σχέσεις με τον Κώστα Πάσσαρη και τους αδελφούς Παλαιοκώστα.

Παρόλο που οι έρευνες της αστυνομίας στις εν λόγω ληστείες για τον εντοπισμό των δραστών ήταν εκτενείς, τελικά απέβησαν άκαρπες. Η φράση των δραστών κατά τη διάρκεια της ληστείας στην Alpha Bank της Πάρου, ότι «εμείς θέλουμε μόνο τα λεφτά της τράπεζας», παραπέμπει σε ανάλογες φράσεις που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν στις ληστείες της Αργολίδας και της Αιδηψού. Στα περιστατικά εκείνα, οι δράστες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχαν αναφέρει ότι «είμαστε φτωχοί Έλληνες και πεινάμε» και ότι «οι τράπεζες δεν έχουν ανάγκη».

Το κινητό τηλέφωνο

Την ίδια ώρα, σημαντικά στοιχεία για τη λύση του «γρίφου» της αιματηρής ληστείας αναμένεται να προκύψουν από τα έγγραφα που θα αποσταλούν από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, καθώς στο κινητό που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και κατά πάσα πιθανότητα ανήκει σε έναν από τους δράστες, πιθανώς και στον ίδιο τον εκτελεστή, υπήρχαν καταγεγραμμένοι τουλάχιστον δύο αριθμοί κινητής τηλεφωνίας. Από την εξέταση του καρτοκινητού διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είχε τηλεφωνήσει μόνο μία ή δύο φορές προς συνεργούς του την ημέρα της επίθεσης. Από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας εξετάζονται ο τρόπος αγοράς τους, οι κωδικοί ΙΜΕΙ των συσκευών τους, οι κάρτες SIM που έχουν δεχθεί οι εν λόγω συσκευές και τυχόν άλλες κλήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με αυτές.

Το μαύρο Opel και η ληστεία στο Praktiker

Στο μεταξύ, οι έρευνες συνεχίζονται και για το μαύρο αυτοκίνητο, μάρκας Opel, το οποίο χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια της ληστείας και εν συνεχεία το έκαψαν. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχαν χρησιμοποιήσει Αλβανοί ληστές, όταν προσπάθησαν να κλέψουν το Ι.Χ. ενός ιδιώτη, σε πάρκινγκ στο πολυκατάστημα «Praktiker» του Ελληνικού. Η κλοπή είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2010. Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο οι Αλβανοί να πούλησαν το Opel σε Έλληνες κακοποιούς.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί διερευνούν επτά περιπτώσεις ληστειών που έγιναν με παρόμοιο τρόπο, κατά τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν Ι.Χ που εν συνεχεία πυρπολήθηκαν από τους δράστες. Ληστείες με πυρπόληση οχημάτων έχουν σημειωθεί σε τράπεζα στον Άλιμο, στο ΙΚΑ Αλιάρτου, στα ΕΛΤΑ Αιτωλικού και Νέου Φαλήρου κι αλλού.

Πηγή: zougla.gr