Για δημοσιονομική, πολιτική, κοινωνική, θεσμική και πολιτισμική κρίση έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατά την ομιλία του στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, υποστηρίζοντας ότι μέσα από την κρίση «η Ελλάδα γυρίζει μια σελίδα στην ιστορία της».

Ο κ. Πικραμμένος επισήμανε ότι είναι αναγκαίο η ευρωζώνη να κάνει θαρραλέα βήματα προς την πραγματική οικονομική ενοποίηση θέτοντας σε πρώτο πλάνο μαζί με τη δημοσιονομική σταθερότητα και την ανάπτυξη.

Ακόμα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο της επιχειρηματικότητας, απευθύνοντας έκκληση στους επιχειρηματίες να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας και να κρατήσουν τις αποταμιεύσεις και τις επενδύσεις τους στη χώρα, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η οικονομία έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, με το πρωτογενές δημόσιο έλλειμμα να έχει μειωθεί από 24 σε 5 δισ. ευρώ το 2011 και το εξωτερικό ισοζύγιο της οικονομίας και η ανταγωνιστικότητά της να βελτιώνεται.

Τέλος, ο κ. Πικραμμένος τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να ζει στο περιθώριο της Ευρώπης και σημείωσε ότι η χώρα μας πρέπει να παραμείνει ένας ελκυστικός προορισμός, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η πραγματική Ελλάδα δεν είναι αυτή που μεταφέρεται ως εικόνα στα διεθνή ΜΜΕ.

Πηγή: skai.gr