Τον αγώνα της χρονιάς θα δώσουν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου, Αντώνης Τσότρας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Σταρ από 2 έως 14 Μαΐου στο Ιέρ της Γαλλίας.Είναι η τελευταία ευκαιρία για το ελληνικό σκάφος να εξασφαλίσει την πρόκριση για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Μέχρι τώρα έχουν προκριθεί 12 χώρες και έχουν μείνει μόλις 4 εισιτήρια για να συμπληρωθεί η 16άδα των χωρών που θα δώσουν το παρόν στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.

Οι δύο Έλληνες ιστιοπλόοι δεν είχαν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους να προετοιμαστούν καλύτερα, κι αυτό διότι ο Τσότρας είναι νέο πλήρωμα στον Παπαθανασίου. Παράλληλα έχουν αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα με τα υλικά του σκάφους και γι αυτό δεν πήγαν τόσο καλά όσο περίμεναν στο πρόσφατο Γιουρολίμπ του Ιέρ. Υπάρχει, όμως, αισιοδοξία ότι μπορούν να τα καταφέρουν, φτάνει να μην «προδοθούν» από το σκάφος και να βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα τρέξουν και οι Γ. Βογιατζής – Σ. Κυριακίδης.

Ένα άλλο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από 4 – 13 Μαΐου στο Ζαντάρ της Κροατίας. Πρόκειται για την κατηγορία 49er όπου η χώρα μας κυνηγάει μία από τις 5 προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στους ολυμπιακούς αγώνες. Μέχρι τώρα έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο Λονδίνο 15 χώρες. Θα αγωνιστούν οι Σ. Σωτηρίου – Α. Παναγιωτίδης και Δ. Δήμου – Μ. Πατενιώτης.

Από 11 ως 20 Μαΐου στη Γερμανία θα διεξαχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα Λέιζερ ράντιαλ γυναικών και εκεί οι Ελληνίδες αθλήτριες θα κυνηγήσουν μία από τις 9 θέσεις που έχουν απομείνει (39 χώρες στο σύνολο) για τους ολυμπιακούς αγώνες. Έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Μ. Βλάχου, Α. Αγραφιώτη, Β. Καραχάλιου, Σ. Σίνα, Σ. Θεοχάρη και Α. Ψωμά.

Στη Βαρκελώνη από 10 ως 19 Μαΐου θα γίνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα 470 ανδρών που αποτελεί εσωτερική πρόκριση για τα ελληνικά σκάφη. Η Ελλάδα ως χώρα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους αγώνες στο Λονδίνο. Θα τρέξουν οι Π. Μάντης – Π. Καγιαλής, Π. Καμπουρίδης – Σ. Παπαδόπουλος, Γ. Βασιλάς – Α. Δρούγκας, Β. Παπουτσόγλου – Γ. Ορφανός, Σ. Τσάμης – Φ. Κούνας.

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί και το αντίστοιχο πρωτάθλημα γυναικών που τα δύο ελληνικά σκάφη θέλουν μία από τις 5 θέσεις (συνολικά 20 χώρες) που θα αγωνιστούν στους ολυμπιακούς αγώνες. Έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Β. Κραβαριώτη – Σ. Παπαδοπούλου και Δ. Παγίδα – Δ. Πάσχου.

Πηγή : sday.gr