Ενώ η περίοδος υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ξεκινούσε κανονικά απο την 1η Μαρτίου με τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις ατομικές επιχειρήσεις και τους εισοδηματίες, φαίνεται πως φέτος το υπουργείο Οικονομίας άλλαξε το καθιερωμένο πλάνο του. 
Είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, να μην έχει σταλεί ούτε ένα έντυπο της εφορίας την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου. 

Πιο συγκεκριμένα το υπουργείο αποφάσισε να μεταθέσει σχεδόν όλες τις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τις αρχές του καλοκαιριού και να αποστείλει τότε τα έντυπα με στόχο να μοιράσει τις επιβαρύνσεις στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
Οι νέες προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που θα οριστούν θα είναι κοινές για όλες τις κατηγορίες φορολογουμένων. Δηλαδή μέσα στις ίδιες ημερομηνίες θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, εμποροβιοτέχνες, αγρότες και εισοδηματίες.
Λ.Μ.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα