Κάλεσμα για συμμετοχή στην φετινή Ώρα της Γης απευθύνει η WWF Eλλάδας, ζητώντας από τον κόσμο να κατεβάσει τον διακόπτη του ηλεκτρικού για μία ώρα, από τις 20.30 έως τις 21:30 βράδυ, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012. Στην Ώρα της Γης θα συμμετάσχει ολόκληρη η χώρα για 4η χρονιά, με δημόσιες υπηρεσίες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά να σβήνουν τα φώτα για μία ώρα.

Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ώρα της Γης 2012 σβήνοντας για μια ώρα τα φώτα από τις 20.30 έως τις 21.30 στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στο δημαρχείο της Αθήνας, στην “Τεχνόπολις”, καθώς και σε όλα τα Πολιτιστικά Κέντρα.

Παράλληλα καλεί τους δημότες της Αθήνας να σβήσουν τα φώτα στα σπίτια τους για μια ώρα από τις 20.30 στέλνοντας το δικό τους μήνυμα συμμετοχής και δράσης.

Για ακόμη μία χρονιά θα συμμετάσχει και η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου η οποία θα διακόψει το διακοσμητικό της φωτισμό, στις 20:30.

Ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών δηλώνει και παρών για 4η συνεχή χρονιά, σβήνοντας έναν από τους δύο διαδρόμους του για μία ώρα.

H Ώρα της Γης γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα.

Πηγή: skai.gr