Συγκέντρωση με αφορμή το “χαράτσι” που επιβάλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βέροιας την περασμένη Δευτέρα 6/2. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώνουν τα εξής: «Οι συγκεντρωμένοι φορείς και πολίτες της Βέροιας την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βέροιας που ανταποκριθήκαμε  στο κάλεσμα του Ε.ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ και των ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ της πλατείας με θέμα το χαράτσι της ΔΕΗ.   

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

Α) Καλούμε τους πολίτες της Βέροιας να μην πληρώσουν το χαράτσι αλλά μόνο το ρεύμα, τα δε αποδεικτικά πληρωμής να τα πάνε στον Δήμο (γραφείο 16) για να τα καταθέσει με εξώδικο στην ΔΕΗ (όπως μας διαβεβαίωσαν και οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ καμία παροχή  δεν πρόκειται να διακοπεί επειδή δεν πληρώθηκε τα χαράτσι).

Β) Καταδικάζουμε το μνημονιακό σχεδιασμό των εργασιακών σχέσεων οι οποίες θα μας γυρίσουν στον Μεσαίωνα ,και καλούμε τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να μην περάσει η Δανειακή σύμβαση .

Γ) Καταδικάζουμε την   επικύρωση των δανειακών συμβάσεων διότι:

Η επικύρωση των παλαιών και νέων δανειακών συμβάσεων με αυξημένη πλειοψηφία στη βουλή 180 τουλάχιστον βουλευτών, μαζί με την υπαγωγή του ελληνικού χρέους στο αγγλικό δίκαιο και τα διεθνή δικαστήρια. Αποκτά διεθνή νομική ισχύ η προς το παρόν αντισυνταγματική πρώτη δανειακή σύμβαση και η νέα σύμβαση .

Αυτό σημαίνει ότι

1) ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

2) ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΤΥΧΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ

3) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

4) ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ

5) Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ ΠΛΗΝ ΤΗΣ Ε.Ε.

6) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ (άρα ούτε τις γερμανικές αποζημιώσεις μπορεί να απαιτήσει, ούτε τυχόν δολίως υπογεγραμμένες συμβάσεις να αναθεωρήσει )

7) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ (άρα θα πληρωθεί στο ακέραιο)

Κρίνοντας λοιπόν ότι κανείς  πολιτικός δεν εξουσιοδοτήθηκε να καταστήσει την ΕΛΛΑΔΑ προτεκτοράτο και τους κατοίκους  της δουλοπάροικους ,ούτε έχει το δικαίωμα να δεσμεύει τις τωρινές ακόμη και τις μελλοντικές γενιές σε συμφωνίες που καταδικάζουν στην απέχθεια, ωθούν στην απελπισία και στη μετανάστευση.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (να μην συμπράξουν σε αυτό το έγκλημα κατά της πατρίδας τους)

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Να εξαντλήσουν κάθε μορφή ειρηνικής διαμαρτυρίας για να εμποδίσουν την επικύρωση των δανειακών συμβάσεων, όπως άλλωστε επιτάσσει το ΑΡΘΡΟ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ‘’Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ,ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ‘’

Ό,τι και αν συμβεί δηλώνουμε ότι ο ελληνικός λαός δε θα αναγνωρίσει ποτέ την ισχύ αυτών των συμβάσεων. Θα τα θεωρήσει παράνομα, προϊόντα εκβιασμού, αν όχι προδοσίας  του ελληνικού λαού και του κράτους.

Δ) Συγκροτούμε ανοιχτή ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ για την παραπέρα οργάνωση του Αγώνα μας για τη μη υπογραφή των ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ και  καλούμε όλους τους φορείς να συμμετέχουν και να πλαισιώσουν την Σ.ΕΠΙΤΡΟΠΗ .

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα