Ολοκληρώθηκαν στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012, οι εργασίες του Προσυνεδρίου Ημαθίας που εντάσσεται στο 4ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, το οποίο διοργανώνουν, όπως κάθε χρόνο, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας καθώς και το Σωματείο «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης».    

Στο συνέδριο συμμετέχουν ομάδες μαθητών από όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης με ποικίλη θεματολογία.  Μοναδική προϋπόθεση είναι η χρήση Τεχνολογικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).  Όλες οι παρουσιάσεις υποβάλλονται προς έγκριση στην οργανωτική επιτροπή, την οποία απαρτίζουν καθηγητές πληροφορικής.
    Οι μαθητές της Β΄ τάξης του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Βέροιας (ΕΠΑ.Λ.), Γεώργιος Παπαναστασίου και Σταυρούλα Σιώσιου, του Τομέα Πληροφορικής συμμετείχαν με παρουσίαση σχετική με το μάθημα της Ιστορίας και συγκεκριμένα τους Βαλκανικούς Πολέμους, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Βέροιας.  
Την ίδια ημέρα, σε μία σεμνή τελετή, βραβεύτηκαν για την προσφορά τους οι διατελέσαντες Διευθυντές Γραφείων ή Διευθύνσεων Εκπαίδευσης καθώς και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί αλλά και διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι αφυπηρέτησαν προσφάτως στην Ημαθία.  Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν και ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Βέροιας, κ. Αριστείδης Παναγιωτίδης, ο οποίος μέχρι πρότινος ασκούσε αμισθί και καθήκοντα Διευθυντή του καταργηθέντος πλέον Γραφείου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ημαθίας.  
Τόσο ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κ. Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρτσιώτης , όσο και οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Διονύσιος Διαμαντόπουλος  και Ευθύμιος Φλιτούρης, αντίστοιχα, συνεχάρησαν τους μαθητές για την φιλόπονη συμμετοχή τους στο Συνέδριο και ευχαρίστησαν τους εν ενεργεία και συνταξιούχους καθηγητές, διδασκάλους και διοικητικούς υπαλλήλους για την άοκνή τους προσφορά στην Εκπαίδευση.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα