Την πολιτική στήριξη των μελών του υπουργικού συμβουλίου για τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που αυτή συνεπάγεται, ζήτησε και έλαβε ο Λουκάς Παπαδήμος κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Όπως ενημέρωσε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, το ν/σ της νέας δανειακής σύμβασης θα εισαχθεί στη Βουλή το Σάββατο, και θα ψηφιστεί την Κυριακή στην Ολομέλεια της Βουλής.

”Στήριξη

Μιλώντας στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Παπαδήμος διαμήνυσε ότι όποιος διαφωνεί και δεν ψηφίσει το νέο πρόγραμμα δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση, ενώ υπογράμμισε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί των δύο κομμάτων που συμμετέχουν και στηρίζουν την κυβέρνηση συμφώνησαν με το περιεχόμενο του νέου προγράμματος.

Αναφέρθηκε εκτεταμένα στον κίνδυνο καταστροφής για τη χώρα εάν δεν προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση, προειδοποιώντας ότι μία άτακτη χρεοκοπία θα έριχνε τη χώρα σε καταστροφική περιπέτεια και θα δημιουργούσε συνθήκες ανεξέλεγκτου οικονομικού χάους και κοινωνικής έκρηξης.

Όπως επισήμανε, «πρέπει να εγκριθεί το νέο δανειακό πρόγραμμα και να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση, κάθε άλλη επιλογή θα ήταν καταστροφική (…) δεν είναι επιλογή που μπορούμε να επιτρέψουμε καθώς η χώρα θα πληρώσει πανάκριβα τις συνέπειες.»

Ο κ. Παπαδήμος σημείωσε ότι το κράτος θα αδυνατούσε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και δε θα μπορούσε να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες όπως νοσοκομεία και σχολεία.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι η νέα δανειακή συμφωνία θα βοηθήσει την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας, ενώ τόνισε την ανάγκη να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα η δημοσιονομική σταθερότητα και η εμπιστοσύνη των αγορών και να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

«Με συναίσθημα ευθύνης απέναντι στη πατρίδα στηρίζω τις προσπάθειές σας για να μη γονατίσει η Ελλάδα, για να μην καταστραφεί η εθνική μας και οικογενειακή μας οικονομία» ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος απευθυνόμενος στον κ. Παπαδήμο.

Την ανάγκη παράτασης του βίου της κυβέρνησης επισήμανε στο υπουργικό συμβούλιο η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Να συμμετάσχει στην απομείωση του ελληνικού χρέους και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης.

Πηγή : skai.gr