Ένας 53χρονος οικοδόμος από το Βύρωνα, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, εξέπνευσε λίγο πριν από τις 6.00 το απόγευμα στον Ευαγγελισμό. Ο 53χρονος αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία από την αποπνικτική ατμόσφαιρα και τον συνωστισμό που επικράτησε στα βίαια επεισόδια που είχαν προηγηθεί. Μεταφέρθηκε στον “Ευαγγελισμό” το μεσημέρι όπου εξέπνευσε από ανακοπή καρδιάς λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα.  

Οι αρχικές πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο 53χρονος είχε τραυματισθεί με πέτρα στο κεφάλι, δεν επιβεβαιώθηκαν. Στην ανακοίνωσή του το νοσοκομείο αναφέρει:

“Σήμερα περί της 16.45 προσεκομίσθη από το ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό άντρας ηλικίας 53 ετών, από την Αίγλη του Ζαππείου, χωρίς σφυγμούς, απνοϊκός, με μυδρίαση και ισοηλεκτρική γραμμή στο καρδιογράφημα. Δεν έφερε κανένα τραύμα. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης για πενήντα λεπτά ανεπιτυχώς”.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το τραγικό γεγονός

“Περί ώρα 16:00 εντός του Ζαππείου άτομο πλησίασε Αξιωματικό αστυνομικής δύναμης και τον ενημέρωσε ότι αισθάνεται αδιαθεσία και κάθισε σε παγκάκι που ήταν δίπλα στον Αξιωματικό. Στο σημείο προσήλθαν και άλλα τρία (3) άτομα που προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, ενώ ο Αξιωματικός την 16.07 ώρα τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ. Περί ώρα 16:23 έφθασε στο σημείο σταθμός του ΕΚΑΒ με δίκυκλο και την 16:30 ώρα ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Από τις πρωινές ώρες της σήμερα μέχρι την 17:00΄ ώρα, δεν επιχείρησαν αστυνομικές δυνάμεις επί της οδού Αμαλίας, από τη διασταύρωσή της με την οδό Όθωνος και μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Όλγας καθώς και στην περιοχή του Ζαππείου όπου και δεν έγινε χρήση οποιουδήποτε χημικού ή άλλων μέσων”, αναφέρει η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή της.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, δήλωσε για τον θάνατο του 53χρονου τα εξής:

“Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου για το θάνατο του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ. Ένας εργαζόμενος αγωνιστής που κατέβηκε σήμερα στο Σύνταγμα για να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο.Κάνω έκκληση σε όλους για υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση”.

Εισαγγελική παρέμβαση

Στις 7 το απόγευμα η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ράϊκου έδωσε παραγγελία για τη διεξαγωγή έρευνας γύρω από τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 53χρονου, σκοπό για τον οποίο έχει ήδη μεταβεί στον Ευαγγελισμό εισαγγελέας.
Πηγή: ethnos.gr
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα