Στα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν από την πρώτη μέρα της φετινής σχολικής χρονιάς, αναφέρθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ημαθίας Νίκος Μπέκης, στην κοινή συνέντευξη Τύπου Εκπαιδευτικών και Γονέων. 
Ο Νίκος Μπέκης αναφέρθηκε στην πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα έλλειψη σχολικών βιβλίων, στη μείωση των χρηματοδοτήσεων στις σχολικές επιτροπές, στο νομικό πλαίσιο του καινούργιου προγράμματος που εφαρμόζεται στην Α΄ Λυκείου και στην Α΄ ΕΠΑΛ, στη πραγματοποίηση ελάχιστων αποσπάσεων και διορισμών, ενώ υπάρχουν κενά. και στην μείωση των αποδοχών, τις αναδρομικές και συνεχόμενες κρατήσεις», όπως είπε, εις βάρος του κλάδου των εκπαιδευτικών και του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων. 
 
«Αυτό έχει να συμβεί από τον καιρό του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα», ανέφερε για το θέμα των βιβλίων ο κ. Μπέκης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κατάσταση θα φτάσει μέχρι τα Χριστούγεννα και όχι μέχρι τον Νοέμβριο, παρά τα όσα λέει η Υπουργός Παιδείας.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα