Αυτό τόνισαν, ζήτησαν και δεσμεύτηκαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ημαθίας, στην κοινή τους συνέντευξη με τους εκπαιδευτικούς, το μεσημέρι της Πέμπτης 15/9.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντώνης Τολιόπουλος (αριστερά) και ο Νίκος Γαλανός (δεξιά), μέλος της ΟΕΣΓΚ, προερχόμενος από τη Νάουσα, μίλησαν εκ μέρους των γονέων, καταγγέλλοντας αφενός τις ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς και αφετέρου ξεκαθαρίζοντας πως οι γονείς δεν θα δώσουν ούτε ένα ευρώ για την λειτουργία των σχολείων. 

Ο Αντώνης Τολιόπουλος τόνισε πως οι γονείς πρέπει να αντισταθούν στην προσπάθεια να θεωρηθεί η κατάσταση αυτή αναπόφευκτη και ότι οι γονείς θα πρέπει να επωμιστούν το λειτουργικό κόστος στα σχολεία. Επιπλέον, ο κ. Τολιόπουλος έθεσε και το θέμα της σχολικής στέγης, που – όπως σημείωσε – αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την περιοχή.
Από την πλευρά του, ο Νίκος Γαλανός ανέφερε πως δεν πρέπει να αφήσουν κανένα περιθώριο στους διοικούντες και να μην τους δείξουν καμία εμπιστοσύνη, καθώς έχουν αποδείξει πως δεν είναι φερέγγυοι. «Μετά το ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια, θα φτάσουμε στο ένα βιβλίο σε κάθε τάξη», σχολίασε…
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα