Μήνυση κατ’ αγνώστων κατέθεσε τη Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011, η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη, με αφορμή παράνομη ρίψη απορριμμάτων στον ανενεργό πλέον Χ.Α.Δ.Α. στην περιοχή του Μετοχίου.
Συγκεκριμένα, το περασμένο Σαββατοκύριακο άγνωστοι κατέστρεψαν μέρος της περίφραξης η οποία είχε κατασκευαστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και στη συνέχεια παράνομα εναπόθεσαν στο χώρο του Χ.Α.Δ.Α. μεγάλο όγκο απορριμμάτων. 

Εκτός της υλικής ζημίας η οποία ανέρχεται στο ύψος των 5000 ευρώ, η καταστροφή της περίφραξης σε μήκος περίπου 200 μέτρων καθιστά το χώρο ανοικτό και προσβάσιμο σε όσους προτίθενται να παραβιάσουν τη νομοθεσία και να προβούν σε παράνομη ρίψη απορριμμάτων.

Η Δήμαρχος ως θεματοφύλακας της νομιμότητας κίνησε άμεσα όλες τις διαδικασίες για την αναζήτηση των δραστών και την προστασία των έννομων συμφερόντων του Δήμου Βέροιας και των δημοτών του.
Μετά την κατάθεση της μήνυσης η κα. Ουσουλτζόγλου προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι ο Χ.Α.Δ.Α. της περιοχής είναι πλέον  αδρανής και η ρίψη απορριμμάτων από τον οποιοδήποτε συνιστά παραβίαση της Ελληνικής και κοινοτικής νομοθεσίας. Οι παραβάτες να είναι βέβαιοι πως πρόκειται να τιμωρούνται αυστηρά. Έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε τη νομιμότητα και να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών. Στον αγώνα αυτό, θα επιστρατεύσουμε κάθε νόμιμο μέσο και διαδικασία».  
  
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα