Την ώρα που η μεγάλη αυτή επένδυση προχωρά, οι δήμοι Βέροιας και Νάουσας δεν παύουν να σχεδιάζουν και άλλες ανάλογες επενδύσεις στην αιολική ενέργεια, με ενεργή συμμετοχή των δήμων. Μάλιστα, η Δήμαρχος Βέροιας, στη χθεσινή ενημερωτική συνάντηση, πρότεινε στους εκπροσώπους της εταιρίας που θα υλοποιήσει το έργο να συνεργαστεί με το Δήμο – μέσω ΣΔΙΤ – για την εγκατάσταση ενός νέου αιολικού πάρκου στην περιοχή του δήμου.

Στην παρατήρηση του κ. Λαδακάκου ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν χρηματοδοτούν έργα δήμων θεωρώντας τους αναξιόπιστους, η κ. Ουσουλτζόγλου απάντησε ότι ο Δήμος Βέροιας εξασφάλισε δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που ενέκρινε έργο του σημειώνοντας ότι, όπως διαπίστωσε, οι ελληνικές τράπεζες δεν στηρίζουν τοπικές επενδυτικές προσπάθειες.

Μετά απ’ αυτή την παρέμβαση, ο κ. Λαδακάκος έδειξε να ενδιαφέρεται για την πρόταση. «Εμάς μας ενδιαφέρει, απλά υπάρχει κακή εμπειρία στο παρελθόν», δήλωσε αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνεργασίας.

Ενώ και ο Δήμος Νάουσας, όπως αποφάσισε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο, ανέθεσε στο Α.Π.Θ. μια έρευνα του αιολικού δυναμικού στο Βέρμιο.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα