Ξεκινά και επίσημα η συνεργασία του Δήμου Βέροιας με το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ), μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Η πρώτη δράση των εθελοντών που ήδη φιλοξενούνται από τη Γερμανία και την Αυστρία στις εγκαταστάσεις των Ριζωμάτων, έχει προγραμματιστεί για το διήμερο Πέμπτης – Παρασκευής (14 και 15 Ιουλίου) στο Άλσος Παπάγου.

Σε συνεργασία και με τη συνδρομή των υπηρεσιών καθαριότητας και πολιτικής προστασίας 30 εθελοντές θα εργαστούν για τον καθαρισμό αντιπυρικής προστασίας του δικτύου μονοπατιών του Άλσους κάνοντας χρήση ειδικών μηχανιμάτων.

Τονίζεται ότι πρόκειται για τον καθαρισμό από εύφλεκτα υλικά εδάφους σε μήκος περίπου 3 χιλιομέτρων μονοπατιών εντός του άλσους.

Ο Δήμος Βέροιας με ανακοίνωσή του καλεί τους ενεργούς πολίτες να λάβουν μέρος στην προσπάθεια πρόληψης πυρκαγιών με τη συμμετοχή τους στις εργασίες. «Οι άρτια εκπαιδευμένοι Γερμανοί και Αυστριακοί εθελοντές του ΕΣΕΠΑ, χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας για να μειωθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς στο άλσος Παπάγου. Θα τους αφήσουμε να καθαρίσουν μόνοι τους το δικό μας Άλσος; Την Πέμπτη και την Παρασκευή όσοι μπορούμε πρέπει να είμαστε εκεί» αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου.
Οι εργασίες ξεκινούν στις 7 το πρωί. Οι εθελοντές δημότες της Βέροιας μπορούν να προσέρχονται για να βοηθήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα