Την Κυριακή 5 Ιουνίου η ανθρωπότητα γιορτάζει συμβολικά την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος για να θυμόμαστε όλοι ότι το πραγματικό σπίτι του ανθρώπου δεν είναι αυτό που κτίζει με τα υλικά της γης, αλλά η ίδια η γη και η φύση που τον περιβάλει.
Το κεντρικό σύνθημα για κάθε πολίτη που ανησυχεί για το περιβάλλον που θα κληροδοτήσει στα παιδιά του, πρέπει να είναι «Μέρα Περιβάλλοντος Κάθε Μέρα».

Στο πλαίσιο της συμβολικής γιορτής για την προστασία του Περιβάλλοντος, ο Δήμος Βέροιας καλεί τους δημότες σε μια δράση καθαρισμού του άλσους Παπάγου, όπου η υπηρεσία καθαριότητας θα διαθέσει όλο τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό και τα υλικά καθαρισμού στους εθελοντές.

Το μήνυμα που θα στείλουμε όλοι μαζί είναι:

«Καθαρίζουμε τα δικά μας σκουπίδια για να μάθουμε να διατηρούμε καθαρό το περιβάλλον και έξω από την πόρτα του σπιτιού μας».

Το Άλσος Παπάγου προσφέρεται για αναψυχή και θα είναι μια καλή ευκαιρία να το αναδείξουμε σε προορισμό καθαρό και φιλικό για όλους τους πολίτες.

Ο Δήμος Βέροιας σχεδιάζει και με τη συνδρομή όλων θα επιδιώξει την υλοποίηση ποικίλων φιλοπεριβαλλοντικών δράσεων και έργων, με στόχο να εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη της τοπικής κοινωνίας η άποψη ότι είναι προτιμότερο να διατηρούμε καθαρό το περιβάλλον από το προσπαθούμε να το καθαρίζουμε.

Το φυσικό αλλά και το αστικό περιβάλλον είναι το σπίτι μας και σαν το σπίτι μας πρέπει να μάθουμε να το διατηρούμε καθαρό και δίχως παρεμβάσεις που συμβάλουν στην αλλοίωση του.

Ώρα Έναρξης δράσης στο άλσος Παπάγου
10 το πρωί

Ο Δήμος Βέροιας σας περιμένει όλους εκεί.

Η Δήμαρχος Βέροιας

Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα