Σε μια συντονισμένη προσπάθεια αποκατάστασης του πληγέντος φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής τους επιδόθηκαν τριάντα περίπου κάτοικοι της ορεινής Ελαφίνας. Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 19 Ιουνίου συγκεντρώθηκαν στο λόφο του ιερού ναού Αγ. Γεωργίου με σκοπό να διασώσουν τα πενήντα δέντρα (κυρίως βελανιδιές και πεύκα μεγάλης ηλικίας) που άγνωστοι και χωρίς προφανή αιτία τον προηγούμενο χειμώνα επιχείρησαν να αποξηράνουν, αποφλοιώνοντας περιμετρικά τους κορμούς κοντά στο έδαφος. 

Οι κάτοικοι, στην πλειοψηφία τους εποχιακοί παραθεριστές, ακολουθώντας συμβουλές γεωπόνων, επικέντρωσαν την προσπάθειά τους στην κάλυψη και προστασία των σημείων όπου τα δέντρα έγιναν ευάλωτα, ενώ ταυτόχρονα προέβησαν στη συμβολική δενδροφύτευση είκοσι νέων δενδρυλλίων πεύκης. Αφού ολοκλήρωσαν την παρέμβασή τους, ανανέωσαν το ραντεβού τους για νέα δενδροφύτευση το ερχόμενο φθινόπωρο, στην περίπτωση που παρά την ευαισθητοποίηση και την προσπάθεια που κατέβαλαν τα δέντρα δεν διασωθούν. 
Η δράση των κατοίκων είχε τη στήριξη της δημοτικής αρχής του δήμου Βέροιας η οποία, αφού διαμέσου του εκπροσώπου της κ. Ορφανίδη Αντώνη επιθεώρησε την περιοχή και επιβεβαίωσε το πρόβλημα, ανέλαβε τη χορηγία των νέων δενδρυλλίων.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα