Ξεμπλοκάρει η χορήγηση εφάπαξ και μερισμάτων για 50 χιλιάδες συνταξιούχους μέχρι το τέλος του έτους μετά την απόφαση του ΥΠΟΙΚ για ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων με το ποσό των 420 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρει το Έθνος, με το ποσό αυτό θα επιταχυνθεί η έκδοση των εκκρεμών αιτήσεων και παράλληλα θα δοθεί οικονομική ανάσα στα ταμεία ώστε να μην χρειαστούν πρόσθετες παρεμβάσεις μέσα στο έτος.

Στόχος είναι να καλυφθούν οι αιτήσεις των ασφαλισμένων που είναι σε εκκρεμότητα από το 2012 έως το τέλος του 2013, ή ακόμα και τις αρχές του 2014. Ήδη έχει υπάρξει επικοινωνία του Γιάννη Βρούτση με το οικονομικό επιτελείο.

Την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών – με απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα – ανακοίνωσε ότι θα διοχετεύσει στην αγορά περί τα 800 εκατ ευρω ως το τέλος του έτους, για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των ασφαλιστικών ταμείων και των νοσοκομείων.

Η εξόφληση αφορά υποχρεώσεις που έγιναν ληξιπρόθεσμες απο την 1η Ιανουαρίου του 2012 και μετά και οι πληρωμές θα γίνουν έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2014 με χρονολογική σειρά, δηλαδή θα προηγούνται οι παλαιότερες.

Πηγή: skai.gr