Την παραίτησή του από την προεδρία της FIFA υπέβαλε ο Ζεπ Μπλάτερ, τέσσερις μόλις ημέρες μετά από την επανεκλογή του, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης (2/6).

“Έχω σκεφτεί καλά τη θητεία μου και το ρόλο που διαδραμάτισε στη ζωή μου η FIFA αυτά τα 40 χρόνια. Αγαπώ τη FIFA περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και το μόνο που θέλω να κάνω είναι το καλύτερο δυνατό. Αποφάσισα να σταθώ ενάντια στην εκλογή μου για το καλό του ποδοσφαίρου”, είπε αρχικά ο Ζεπ Μπλάτερ.

Στη συνέχεια προσέθεσε: “Η εντολή μου δεν φαίνεται να υποστηρίζεται από όλους. Θα διενεργήσω έκτακτη συνεδρίαση για την αντικατάστασή μου στην προεδρία. Τώρα είμαι ελεύθερος από τους περιορισμούς των εκλογών. Θα είμαι εις θέση να επικεντρωθώ σε βαθιές μεταρρυθμίσεις. Για πολλά χρόνια είχαμε ταχθεί υπέρ των μεταρρυθμίσεων, αλλά αυτές δεν ήταν επαρκείς.

Χρειαζόμαστε έναν περιορισμό στις εντολές και τις θητείες των προέδρων. Έχω αγωνιστεί γι’ αυτές τις αλλαγές, αλλά οι προσπάθειές μου έχουν πολεμηθεί. Με ενδιαφέρει η FIFA, γι’ αυτό πήρα αυτήν την απόφαση. Αυτό που μετρά περισσότερο για μένα είναι το όργανο της FIFA και του ποδοσφαίρου ανά τον κόσμο”.