Ο Σύλλογος δρομέων Βέροιας σε συνεργασία με το Αθλητικό τμήμα του Κ.Α.Π.Α. Δήμου Βέροιας προκηρύσσει τον 6ο Αγώνα ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου.

Με  την υποστήριξη  του συνεταιρισμού διαχείρισης συνιδιοκτησίας Ξηρολιβάδου,  του Π.Ο.Ξ. (Πολιτιστικός σύλλογος Ξηρολιβάδου), του ΠΟΠΕΣΥ (Περιβαλλοντικός ποδηλατικός σύλλογος Βέροιας) της ΛΕΜΟΒ  και της ΟΜΑΔΑΣ  ΔΙΑΣΩΣΗΣ (παράρτημα Ημαθίας) .

Μετά τις καλές εντυπώσεις που άφησαν  σε όλους οι προηγούμενες διοργανώσεις, σας προσκαλούμε στην 6η καλοκαιρινή του εκδοχή.

Το Ξηρολίβαδο  αντίθετα με την ονομασία του είναι ένα καταπράσινο λιβάδι  σε υψόμετρο 1230  μέτρα  περιτριγυρισμένο από υπεραιωνόβια μαυρόπευκα και οξιές. Βρίσκετε στο Βέρμιο σε απόσταση 18  χιλιομέτρων από τη Βέροια . Από τη Βέροια παίρνουμε το δρόμο για Σέλι και στο 9ο χιλιόμετρο στρίβουμε αριστερά για Ξηρολίβαδο.

Περιγραφή Αγώνα :

Ο αγώνας είναι 14,5  χιλιόμετρα μέσα σε δασική περιοχή σε πανέμορφο τοπίο, με μικρές αυξομειώσεις ανηφόρας & κατηφόρας αλλά και σε πολλά σημεία με μονοπάτια που ξεκουράζουν τον δρομέα χωρίς μεγάλες η και καθόλου κλίσεις (Ο γρηγορότερος  και ευκολότερος ορεινός αγώνας με  υψόμετρο πάνω από 1230μ, στην Ελλάδα).

Θα υπάρχει ατομική ηλεκτρονική χρονομέτρηση για όλους τους συμμετέχοντες.

Ο αγώνας αυτός εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι περιλαμβάνει και το στοιχείο της σύσφιξης σχέσεων και τις γνωριμίας μεταξύ των δρομέων και ίσως και των οικογενειών τους , αφού προβλέπει για όσους επιθυμούν, από την προηγούμενη ημέρα κατασκηνωτικό χώρο, μέσα σ’ ένα πανέμορφο λιβάδι, περιστοιχισμένο από υπεραιωνόβια μαυρόπευκα.

Όλο το σκεπτικό της διοργάνωσης έχει να κάνει με τον αγωνιστικό χαρακτήρα αλλά  και την αγάπη για το βουνό και τη φύση, την βελτίωση των σχέσεων  και τη δημιουργία νέων γνωριμιών μεταξύ των δρομέων  και την παροχή αναψυχής, με την δημιουργία ενός προσωρινού και υποτυπώδους κατασκηνωτικού χώρου (με πρόσβαση σε νερό σε απόσταση 100μ).

Κατασκήνωση :

(Θα είναι με ευθύνη και μέριμνα του Συλλόγου δρομέων Βέροιας) Οι κατασκηνωτές – δρομείς ας επιλέξουν ότι επιθυμούν να φέρουν για τη διατροφή τους. Παράλληλα η διοργάνωση θα φροντίσει να παρέχει μετά τον τερματισμό των δρομέων ελαφρύ γεύμα ψητών κρεάτων. Εννοείτε ότι τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο κάθε ένας από μόνος του, όπως τα φαγώσιμα του και το νερό.

Σας παρακινούμε να φέρετε και τις οικογένειες σας, η περιοχή προσφέρετε και γι’ άλλες δραστηριότητες όπως ποδήλατο , περπάτημα στο δάσος , ιππασία  κ.λ.π.

Επισημαίνετε ότι η θερμοκρασία την νύχτα θα είναι κατά 8 με 10 βαθμούς κελσίου χαμηλότερη.

Η κατασκήνωση δεν είναι υποχρεωτική και υπάρχουν καταλύματα σε ακτίνα 10 – 15  χιλιομέτρων αρκετά για να φιλοξενήσουν κάποιους που θα έρθουν από μακριά.

Προτεινόμενα καταλύματα σε σχέση με την απόσταση από το χωριό του Ξηρολιβάδου.

  • ΝΤΟΥΚΑΤΑ στο χωριό του Ξηρολιβάδου. Τηλέφωνο : 6978181922

  • ΚΑΨΑΛΗΣ  μόλις 10 χιλ. από το χωριό του Ξηρολιβάδου. Τηλέφωνο : 2331044421

  • ΛΟΖΙΤΣΙ  στην διασταύρωση Βεροίας –  Σελίου σε απόσταση 15χιλ το χωριό του Ξηρολιβάδου. Τηλέφωνο : 2331022327

Ωρολόγιο πρόγραμμα.

Σάββατο 16 Ιουλίου 2015

12:00 προετοιμασία κατασκήνωσης (12:00 έως 22:00)

18:00 με 20:00 παραλαβή αριθμών (από το κιόσκι της παιδικής χαράς του Ξηρολιβάδου)

Κυριακή 17 Ιουλίου 2015

7:00 έως 8:30 παραλαβή αριθμών

9:00  Εκκίνηση παιδικού αγώνα «Γύρος λίμνης 1500μ»

9:15  Εκκίνηση αγώνα ορεινού τρεξίματος

11:15  Παροχή ελαφριού γεύματος στα πεύκα για τους αθλητές

11:30  Απονομές

Ημερομηνία διεξαγωγής αγώνα:   Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Ώρα εκκίνησης       9:00π.μ  (μπροστά στην παιδική χαρά του Ξηρολιβάδου (είσοδος χωριού)

Δηλώσεις συμμετοχής:  Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 450 δρομείς.  Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να έχει γίνει έως  την Δευτέρα 11 Ιουλίου κάνοντας κλικ στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο εγγραφών  Φόρμα συμμετοχής  και συμπληρώνοντας όλα τα στοιχεία της ηλεκτρονικής φόρμας.

Κόστος συμμετοχής του αγώνα. Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ. Τα χρήματα θα καταθέτονται στη Τράπεζα Πειραιώς στον λογαρ.: GR18 0172 2420 0052 4200 3567 453 στο όνομα του Γραμματέα του συλλόγου Δρομέων Βέροιας Καραγιάννη Ιωάννη, θα πρέπει με την κατάθεση των χρημάτων να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο σας  και τα χρήματα να κατατεθούν έως δύο εργάσιμες ημέρες μετά την δήλωση σας για να εξυπηρετηθεί η γραμματεία – η κατάθεση μπορεί να γίνει δικαιωματικά έως την ημερομηνία λήξης των εγγραφών.

Τυχόν ακύρωση συμμετοχής έως την Δευτέρα 11 Ιουλίου στο e-mail του συλλόγου: syldrover@gmail.com

Δηλώσεις τις τελευταίας στιγμής (την ίδια ημέρα) θα γίνουν δεκτές εφόσον δεν έχει υπερβεί ο αριθμός των 450 δρομέων και για περιορισμένο αριθμό , αλλά παρακαλούμε να μην το αφήσετε τελευταία στιγμή γιατί θα δημιουργήσετε πρόβλημα στη διοργάνωση.

Αγώνας 1500μ για παιδιά έως 15 χρονών. (γύρος της λίμνης – μπάρας)

Κυριακή 09:00  (χωρίς κλίσεις εδάφους εντελώς επίπεδο σε χόρτο)

Θα βραβευτούν με μετάλλια οι 3 πρώτοι και πρώτες. Έως και Γ’ Δημοτικού

                                              οι 3 πρώτοι και πρώτες. Έως και ΣΤ’ Δημοτικού

                                              οι 3 πρώτοι και πρώτες. Έως και Γ’ Γυμνασίου.

Ιατρική κάλυψη αγώνα: Θα είναι με ευθύνη & μέριμνα του Συλλόγου δρομέων Βέροιας

Τροφοδοσία: Νερά θα υπάρξουν περίπου στο 4,5  χιλιόμετρο και νερά & ισοτονικά στο 10ο   χιλιόμετρο , ενώ στον τερματισμό οι δρομείς θα πιούν νερό από παρακείμενη βρύση.

Ηλικιακές κατηγορίες & Έπαθλα:  Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης με κύπελλα και μετάλλια, καθώς και οι αντίστοιχοι πρώτοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

Για τους άνδρες : 18 έως 34,  35-44,  45-54,  55 και άνω.

Για τις γυναίκες 18 έως 34,  35 -44, 45 και άνω.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Οι νικητές της γενικής δεν συμμετέχουν στις ηλικιακές κατηγορίες.

Παραλαβή αριθμών:      Η παραλαβή των αριθμών θα γίνει το Σάββατο 16 Ιουλίου από το κιόσκι της παιδικής χαράς του Ξηρολιβάδου, μεταξύ 6:00μμ  και 8:00μ.μ  και την Κυριακή 17 Ιουλίου  έως 1 ώρα πριν την εκκίνηση από το ίδιο μέρος .

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής στα τηλέφωνα:

Κουκουτέγος Αντώνης  6976000302,

Κελεπούρης Νικόλαος  6973534440,

Καραγιάννης Ιωάννης   6972240184