Με φόρα από το τελευταίο σετ στην Αθήνα και τους εκπληκτικούς 7.000 οπαδούς του ο ΠΑΟΚ… πήδηξε ψηλότερα από τον Παναθηναϊκό και κέρδισε με περίπατο τον Παναθηναϊκό 3-0 σετ (25-16, 25-16, 261-10) και προκρίθηκε στον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Απίστευτη ατμόσφαιρα από τον κόσμο, εκπληκτικός Γκόμεζ, τρελός Χιμένες στα μπλοκ και σπουδαίο παιχνίδι από Κουρνέτα.

Ο Δικέφαλος έδειξε… άγριες διαθέσεις από την αρχή του αγώνα και πότε με τον εξαιρετικά καλό Ερνάντο Γκόμεζ πότε με τον παθιασμένο Χαβιέρ Χιμένες κατάφερε να παρει διαφορά από τα πρώτα λεπτά, φτάνοντας μάλιστα να προηγείται με 8-1. Η συνέχεια του σετ ήταν ανάλογη τη αρχής του με τον Παναθηναϊκό να κάνει αβίαστα λάθη και τον ΠΑΟΚ να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την έλλειψη συγκέντρωσης του αντιπάλου να βρίσκεται σταθερά μπροστά. Ο Σαφράνοβιτς ήταν αυτός που έκανε το 25-16 και έβαλε τον Δικέφαλο μπροστά με 1-0.

Στο δεύτερο σετ οι “πράσινοι” μπήκαν δυνατά και έφτασαν να προηγούνται με 3-0, ωστόσο ο ΠΑΟΚ συνήλθε πολύ γρήγορα, ισοφαρίζοντας με τον Χαβιέρ Χιμένες να είναι σε μεγάλη μέρα σε 5-5. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη, άρχισε να χτίζει διαφορά και με τα καρφιά του Γκόμεζ και την ψυχραιμία του Κουρνέτα, κατάφερε να φτάσει να προηγείται με 17-10. Το σετ τελείωσε ακριβώς όπως και το πρώτο με 25-16 μετά από λάθος των παικτών του Παναθηναϊκού.

Ο Δικέφαλος ήταν ένα σετ μακριά από το όνειρο των τελικών. Από την αρχή του τρίτου σετ οι “ασπρόμαυροι” έδειξαν τις διαθέσεις τους για να τελειώσουν το παιχνίδι, με τους Ρανγκέλ και Χιμένες να συνεργάζονται άψογα στο μπλοκ και τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 6-3. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο που δεν είχε άλλη επιλογή πίεσε για την ισοφάριση φτάντας σε αυτή κάνοντας το 8-8. Ο Δικέφαλος όμως κρατώντας την ψυχραιμία του και απόλυτα συγκεντρωμένος, κατάφερε να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ να φτάσει να προηγείται με 19-15. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη δείχνοντας στόφα πρωταθλητή κατάφερε να πάρει και το τρίτο σετ με 25-19 και πλέον να ζει σε ρυθμούς… τελικών!