Ο Πανιώνιος ξόδεψε ένα παραγωγικό ημίχρονο στη Νέα Σμύρνη, μένοντας στο 0-0 με τον Πλατανιά για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Δοκάρι με τον Φούντα είχαν οι «κυανέρυθροι», υπό το βλέμμα του Γιώργου Παράσχου πήραν τον πόντο οι Κρητικοί.

Κανείς δεν κέρδισε, κανείς δεν έχασε στο κεκλεισμένων της Νέας Σμύρνης. Το τελικό 0-0 ανέβασε βαθμολογικά και τις δύο ομάδες, με τον Πανιώνιο να φθάνει τους 29 βαθμούς και να μένει κοντά – αλλά εκτός – ζώνης υποβιβασμού, ενώ ο Πλατανιάς έχει, πλέον, 28. Η μάχη σωτηρίας θα συνεχιστεί για τους δύο συλλόγους της Σούπερ Λιγκ και στις επόμενες αγωνιστικές, με τους «κυανέρυθρους», πάντως, να μπορούν να… γκρινιάζουν την 28η μια και το ένα πολύ καλό ημίχρονό τους δεν έφερε ένα γκολ το οποίο θ΄ άλλαζε την εικόνα του ματς.

Οι γηπεδούχοι του πρώην προπονητή των Κρητικών, Μαρίνου Ουζουνίδη, είχαν δοκάρι με τον Ταξιάρχη Φούντα στο 31΄ (μεταξύ των πολλών χαμένων ευκαιριών στο 45λεπτο), μην μπορώντας, όμως, στο δεύτερο ν΄ ακολουθήσουν τον ίδιο ρυθμό. Οι Χανιώτες κατευθύνθηκαν τεχνικά από τον υπηρεσιακό Γιάννη Θωμαΐδη, όμως στο γήπεδο βρέθηκε ο αναμενόμενος νέος προπονητής τους Γιώργος Παράσχος που παρακολούθησε τον αγώνα.

Πώς έπαιξαν

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε διάταξη 4-2-3-1 για τον Πανιώνιο, με τον Παπαδόπουλο βασικό τερματοφύλακα, αριστερό μπακ τον Τασουλή και δεξιό τον Αργυρόπουλο. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Οικονόμου και Χατζηισαΐας, με το δίδυμο των αμυντικών μέσων των «κυανέρυθρων» ν΄ αποτελείται από τους Σιώπη και Μητρόπουλο. Μοναδικός προωθημένος αγωνίστηκε ο Γιάννου, με τους Φούντα, Μπακασέτα και Μπουμάλ ν΄ αποτελούν τα στηρίγματά του.

Ο Γιάννης Θωμαΐδης διάλεξε σύστημα 4-2-3-1 για τον Πλατανιά, με τον Ολιμπά κάτω από τα δοκάρια, δίδυμο στόπερ τούς Μπανανά και Δημήτρη, στα αριστερά της άμυνας τον Ζαραδούκα και στα δεξιά τον Κουλιμπαλί. Τον ανασταλτικό ρόλο στη μεσαία γραμμή των Κρητικών ανέλαβαν οι Μαχαμάτ και Τετέ. Μεσοεπιθετικά οι Ζίλβαν, Γκαβιλάν και Κάσιο αγωνίστηκαν πίσω από τον Τόρες, ο οποίος ήταν η αιχμή του δόρατος των φιλοξενούμενων.

Δοκάρι και χαμένες ευκαιρίες

Ο Πανιώνιος ήταν σαφέστατα πιο επιθετικός στο 45λεπτο, ζήτησε το γκολ, δημιούργησε δέκα τελικές προσπάθειες, χωρίς, όμως, καμία εξ αυτών να βρει δίχτυα. Μάλιστα, η μία ήταν στην εστία των Κρητικών, που αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο και είναι ευνοημένοι με το 0-0 του ημιχρόνου. Από νωρίς οι «κυανέρυθροι» έδειξαν διάθεση ν΄ απειλήσουν και να προηγηθούν. Στο 3΄ ο Γιάννου απώλεσε την πρώτη ευκαιρία, με το σουτ που επιχείρησε να καταλήγει άουτ από το ημικύκλιο της περιοχής των Κρητικών. Φούντας, Μπουμάλ και Γιάννου ήταν η τριπλέτα η οποία δημιούργησε και τα μεγάλα προβλήματα στην άμυνα του Πλατανιά. Στο 19΄ ο Μπανανά έσωσε από σίγουρο γκολ την εστία του Ολιμπά, διώχνοντας σε κόρνερ το γύρισμα του Γιάννου προ του Μπουμάλ.

Λίγο αργότερα πάλι ο Γιάννου δεν μπόρεσε να ευστοχήσει από το ύψος του πέναλτι περίπου, με την εν κινήσει απόπειρά του να καταλήγει εκτός εστίας των φιλοξενούμενων. Στο 30ό λεπτό το σουτ του Γκαβιλάν αποτελεί τη μόνη απειλή του Πλατανιά στο ημίχρονο, με τον γκολκίπερ Παναγόπουλο να μην συναντά δυσκολίες στο να μπλοκάρει την μπάλα. Στιγμές αργότερα μία μακρινή έμπνευση του Φούντα παρά τρίχα να οδηγήσει σε τέρμα, όμως το δεξί κάθετο δοκάρι του Ολιμπά σταμάτησε το ψηλοκρεμαστό πλασέ του παίκτη του Πανιώνιου από τα 35 μέτρα. Ο Πανιώνιος δεν σταμάτησε ως το 45΄ να φτιάχνει τελικές προσπάθειες, χαμηλότερης επικινδυνότητας, πάντως, για τους Κρητικούς που άντεξαν κι έβγαλαν το ημίχρονο στο 0-0.
Κατακόρυφη πτώση, λογικό «μηδέν»

Από τη στιγμή που δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα (για τον Πανιώνιο βασικά) στο πρώτο ημίχρονο, αυτό θα ήταν οξύμωρο να συμβεί στο δεύτερο όπου καμία από τις δύο ομάδες δεν απείλησε ουσιαστικά την αντίπαλη εστία. Κι αν ο Πλατανιάς, στην εξέλιξη του 90λεπτου, έδειξε πώς βολεύεται από τη μη ήττα, οι γηπεδούχοι, μάλλον, δεν άντεξαν την κόπωση – ψυχολογική και σωματική – από τη δυνατότητα που τους παρουσιάστηκε, ακόμη και να «καθαρίσουν» τη νίκη στις αρχές του αγώνα. Κάποια σουτ περιστασιακά και μικροφάσεις ήταν ο απολογισμός του δεύτερου 45λεπτου, με τις αλλαγές των προπονητών Ουζουνίδη και Θωμαΐδη να μην βοηθούν σημαντικά στην καλυτέρευση του ρυθμού. Απόρροια τούτου υπήρξε το 0-0, το οποίο κρατά στην αγωνία «κυανέρυθρους» και Κρητικούς στη συνέχεια της Σούπερ Λιγκ.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης / 4-2-3-1): Παπαδόπουλος – Τασουλής, Οικονόμου, Χατζηισαΐας, Αργυρόπουλος – Σιώπης (73΄ Γκέζος), Μητρόπουλος – Φούντας (73΄ Κολοβός), Μπακασέτας (86΄ Μπούζας), Μπουμάλ – Γιάννου
Αναπληρωματικοί: Γιαννακόπουλος, Γκέζος, Μπούζας, Μασούρας, Κολοβός, Ρισβάνης, Καθάριος
Πλατανιάς (Γιάννης Θωμαΐδης / 4-2-3-1): Ολιμπά – Ζαραδούκας, Μπανανά, Δημήτρης, Κουλιμπαλί – Μαχαμάτ, Τετέ – Ζίλβαν (45΄+2΄ Μενδρινός), Γκαβιλάν (83΄ Μιλούνοβιτς), Κάσιο (61΄ Αποστολόπουλος) – Τόρες
Αναπληρωματικοί: Περιστερίδης, Μενδρινός, Μιλούνοβιτς, Νέπλιακ, Ιτούα, Αποστολόπουλος, Γιακουμάκης

ΓΚΟΛ:
Κίτρινες κάρτες: 35΄ Μπακασέτας – 37΄ Ζαραδούκας, 93΄ Αποστολόπουλος
Κόκκινες κάρτες:

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Διαιτητής: Ιωάννης Κάμπαξης (Εύβοιας)
Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης) / Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Τέταρτος: Γεράσιμος Ντίτσος (Πρέβεζας)
Παρατηρητής: Γεράσιμος Μαζαράκης (Κεφαλληνίας-Ιθάκης)