Η Κέρκυρα συνέχισε την ανοδική της πορεία με δεύτερη σερί νίκη και έκτη αήττητη αγωνιστική στη Σούπερ Λιγκ, κερδίζοντας με 4-1 έναν ΟΦΗ που έπεσε μαχόμενος, τελειώνοντας το ματς με δέκα παίκτες.

Σε ένα ματς με τέσσερα πέναλτι (εκ των οποίων μόνο τα δύο κατέληξαν στα δίχτυα) και μία αποβολή (Ροβίθης 41′), οι Κρητικοί κατάφεραν να κρατήσουν το σκορ σε σχετικά αξιοπρεπή επίπεδα χάρη στις επεμβάσεις του Λόρια και την αυταπάρνηση όσων παικτών έχουν απομείνει στο ρόστερ του Νίκου Αναστόπουλου.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, με περίπου 30 τελικές στο ματς και πολυτιμότερο τον Κόντο (2 γκολ, δύο κερδισμένα πέναλτι), απλά επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της στο δεύτερο μέρος, έπειτα από ένα πρώτο ημίχρονο που δεν θα ξεχαστεί εύκολα!

Οι Φαίακες πλέον πρέπει να «αυτοκτονήσουν» για να κινδυνεύσουν, οι Κρητικοί μετά από πέντε ήττες σερί πλησίασαν ακόμα περισσότερο τον υποβιβασμό.

Τα αρχικά πλάνα

Η Κέρκυρα ξεκίνησε με 4-4-1-1. Τερματοφύλακας ο Κουτζαβασίλης, δεξί μπακ ο Γκόμες, αριστερό ο Μανωλάς, σέντερ μπακ οι Ντιμιτρόφσκι και Βενέτης. Δεξί χαφ ο Γκαζαριάν, αριστερό ο Κόντος, στο κέντρο οι Ανδρεόπουλος και Καρντόσο, ο Καϊκούτ πίσω από τον Μαρκόβσκι.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με 4-3-3. Τερματοφύλακας ο Λόρια, δεξί μπακ ο Ροβίθης, αριστερό ο Μπολάκης, σέντερ μπακ οι Μακρής και Κάλαϊτζιτς. Τριάδα στο κέντρο με Λαμπρόπουλο, Μαραθιανό και Μανιδάκη. Στα άκρα οι Περογαμβράκης και Κουτσιανικούλης, επιθετικός ο Τζορτζ.

«Όρθιος» με Λόρια!

Ένα θρίλερ άνευ προηγουμένου εκτιλύχθηκε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, με την Κέρκυρα να έχει 17 τελικές και 71% κατοχή, αλλά να μένει στο 1-1 με τον ηρωϊκό ΟΦΗ, σε ένα 45λεπτο όπου καταλογίστηκαν τρία πέναλτι, με τους φιλοξενούμενους να το τελειώνουν ουσιαστικά με εννέα παίκτες!

Τα προβλήματα ξεκίνησαν πριν από τη σέντρα για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Δαμιανάκης που είχε δηλωθεί στην ενδεκάδα τραυματίστηκε στην προθέρμανση, με τον Μανιδάκη να τον αντικαθιστά. Στον πάγκο είχε απομείνει άλλος ένας τραυματίας (Φαζός) και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Αγριμάκης!

Όπως ήταν φυσικό, η Κέρκυρα κυριάρχησε χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες. Στο 8′ ο Μαρκόβσκι πήρε την κεφαλιά – πάσα του Γκαζαριάν αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια με σουτ στην περιοχή.

Στο 11′, ένα μακρινό σουτ του Μανωλά κατέληξε άουτ, ενώ στο 14′ ο Κόντος από πλάγια θέση αριστερά πλάσαρε αλλά ο Λόρια απόκρουσε και έδιωξε με δεύτερη προσπάθεια. Ένα λεπτό αργότερα, ο Γκόμες μπήκε από δεξιά και σούταρε, όμως ο Λόρια έδιωξε σε κόρνερ στην κλειστή του γωνία.

Στο 19 η Κέρκυρα είχε άλλη μία ευκαιρία, όταν ο Καϊκούτ βγήκε προ του Λόρια και λίγο δεξιά και έστειλε τη μπάλα με δυνατό σουτ πάνω από τα δοκάρια.

Δευτερόλεπτα αργότερα, η Κέρκυρα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του  του Κόντου από τον Λαμπρόπουλο. Ο Γκόμες ανέλαβε την εκτέλεση, ο Λόρια έπεσε και απόκρουσε στη δεξιά του γωνία, αλλά ο Κόντος πήρε το «ριμπάουντ» και άνοιξε το σκορ με διαγώνιο σουτ!

Στο 24′, οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 2-0, όταν μετά από σέντρα που έγινε από αριστερά, ο Λόρια απόκρουσε και ο Μαρκόβσκι έστρωσε για τον Γκαζαριάν, ο οποίος από το ένα μέτρο έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι!

Ο ΟΦΗ δεν υπήρχε στο γήπεδο μέχρι εκείνη την ώρα, όμως σε μία από τις σπάνιες επισκέψεις του στην αντίπαλη περιοχή κέρδισε πέναλτι, με τον Μακρή να ανατρέπεται από τον Βενέτη στην περιοχή. Ο Τζορτζ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Κουτζαβασίλη για το 1-1.

Στο 34′ ο Μαρκόβσκι έπιασε κεφαλιά από καλή θέση αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μακρής έκοψε σωτήρια τον Μαρκόβσκι πριν «εκτελέσει» τον Λόρια.

Στο 38′ ο Γκαζαριάν από καλή θέση στην περιοχή σούταρε άουτ και στο 40′ ο Γκόμες έπιασε ωραίο φαλτσαριστό αριστερό σουτ στο ύψος της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λόρια.

Στο 41′ ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο Ροβίθης ανέτρεψε τον Κόντο στην περιοχή και ο Καλογερόπουλος καταλόγισε το τρίτο (!) πέναλτι του ημιχρόνου, με τονπαίκτη των γηπεδούχων να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη.

Ο Καϊκούτ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Λόρια έκανε μεγάλη επέμβαση με το αριστερό χέρι, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι!

Πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, οι Φαίακες έχασαν άλλες δύο καλές ευκαιρίες με τους Βενέτη και Μαρκόβσκι.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο ΟΦΗ κατάφερε να κρατήσει το 1-1 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, παρ’ όλο που ουσιαστικά το ολοκλήρωσε με δέκα παίκτες, καθώς ο σκόρερ Τζορτζ είχε τραυματιστεί και περπατούσε περιμένοντας τη λήξη!

Αποτελεσματική η Κέρκυρα

Ο Τζορτζ αντικαταστάθηκε τελικά από τον Φαζό (που έπαιζε και αυτός με πρόβλημα τραυματισμού) στο ξεκίνημα του β’ μέρους, με τον Αναστόπουλο να αλλάζει σύστημα σε 5-3-2, αναμένοντας…βομβαρδισμό από τους γηπεδούχους.

Η πρώτη ευκαιρία για την Κέρκυρα ήρθε στο 47′ με σουτ του Κόντου από πλάγια δεξιά το οποίο απόκρουσε ο Λόρια, ενώ στο 55′ η Κέρκυρα κατάφερε τελικά να περάσει μπροστά, όταν ο Κόντος στο ημικύκλιο της περιοχής «έσπασε» ωραία τη μπάλα δεξιά για τον Ανδρεόπουλο, ο οποίος νίκησε τον Λόρια με δεξί πλασέ στην κλειστή του γωνία (2-1).

Στο 58ο λεπτό, καταλογίστηκε το τέταρτο πέναλτι του αγώνα, όταν ο Καϊκούτ ανατράπηκε από τον Κάλαϊτζιτς, με τον Κόντο αυτή τη φορά να παίρνει τη μπάλα εκτελώντας εύστοχα στην αριστερή γωνία του Λόρια για το 3-1.

Στη συνέχεια, ο Γρηγορίου έριξε στο ματς τον Λεάλ αντί του Μαρκόβσκι, με τον νεοεισελθόντα να έχει δύο καλά σουτ, ένα στο 61′ που έδιωξε ωραία ο Λόρια και ένα δεύτερο στο 64′ που κατέληξε άουτ.

Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ συνέχισε να κρατά το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα για την ομάδα του, αποκρούοντας στο 65′ τετ-α-τετ του Ανδρεόπουλου.

Δεν μπόρεσε να κάνει όμως τίποτα στη φάση του 72′, όταν ο Γκόμες βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι μετά από σέντρα που έγινε από δεξιά και πλάσαρε ωραία με τη μία νικώντας τον Λόρια για το 4-1.

Ο Γρηγορίου έκλεισε τις αλλαγές του βάζοντας τους Κρητικό και Γεωργακόπουλο αντί των Γκαζαριάν και Μαρκόβσκι αντίστοιχα.

Με το ματς να περνά σε διαδικαστικά πλαίσια πλέον, ο Καϊκούτ στο 82′ κατέβασε τη μπάλα στην περιοχή για τον Γεωργακόπουλο, που σούταρε όμως άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Ο νικητής είχε ήδη κριθεί και δύο ομάδες κατέβασαν ρυθμούς, με τους Φαίακες να επικρατούν με το τελικό 4-1.

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΟΦΗ 4-1
Σούπερ Λιγκ 2014-15, 28η Αγωνιστική, ΕΑΚ Κέρκυρας
Γκολ:
21′, 58′ πεν. Κόντος, 55′ Ανδρεόπουλος, 72′ Γκόμες – 31′ πεν. Τζορτζ
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Απτόσογλου (Αθηνών)
Κίτρινες: Βενέτης, Καρντόσο, Γκαζαριάν, Ντιμιτρόφσκι – Ροβίθης, Κάλαϊτζιτς
Κόκκινες: Ροβίθης (41′)
ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου, 4-4-1-1): Κουτζαβασίλης – Γκόμες, Ντιμιτρόφσκι, Βενέτης, Μανωλάς – Γκαζαριάν (76′ Κρητικός), Ανδρεόπουλος, Καρντόσο (69′ Γεωργακόπουλος), Κόντος -Καϊκούτ – Μαρκόβσκι (60′ Λεάλ).
ΟΦΗ (Αναστόπουλος, 4-3-3): Λόρια – Ροβίθης, Μακρής, Κάλαϊτζιτς, Μπολάκης – Λαμπρόπουλος, Μαραθιανός, Μανιδάκης – Κουτσιανικούλης, Περογαμβράκης, Τζορτζ (46′ Φαζός).