Ολυμπιακός και ΑΕΚ κάνουν σέντρα στις 19:30 στο μεγάλο ζευγάρι των προημιτελικών του Κυπέλλου.

Σε μία πρόγευση από το κοντινό μέλλον, οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται την Ένωση μετά από περίπου δύο χρόνια (10/3/13 το τελευταίο ματς), με τις δύο ομάδες να βρίσκονται πλέον σε διαφορετικές κατηγορίες.

Οι Πειραιώτες βρίσκονται στην αρχή ενός πολύ φορτωμένου από αγώνες μήνα, με την αρχή να γίνεται την Κυριακή στην Τούμπα και να συνεχίζεται απόψε στο «Καραϊσκάκης». Το Κύπελλο είναι αυτονόητος στόχος για την ομάδα του Περέιρα, με το όνομα του αντιπάλου να δίνει έξτρα κίνητρο. Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στα προημιτελικά έχοντας εύκολο έργο απέναντι στον Τύρναβο.

Ματς – πρόκληση είναι και για την ΑΕΚ φυσικά αυτό με τον Ολυμπιακό. Οι Ενωσίτες θα έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους κόντρα στον πρωταθλητή, ενώ σε περίπτωση που προκριθούν, παίρνουν… φόρα και ψυχολογία για την κατάκτηση του τροπαίου. Με ισοπαλία στην Κέρκυρα και νίκη στο ΟΑΚΑ έφτασε ο δικέφαλος στους 8.

Η παράδοση σε ότι αφορά το Κύπελλο, είναι ισορροπημένη. Συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες έχουν από 10 νίκες με 4 ματς να έχουν λήξει ισόπαλα. Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, οι νίκες 5-3 υπέρ των ερυθρολεύκων, ενώ 2 αγώνες έχουν τελειώσει στο «Χ».

Οι δύο ομάδες, έχουν συναντηθεί άλλες 3 φορές στα προημιτελικά της διοργάνωσης, με την ΑΕΚ να μετρά 2 προκρίσεις έναντι μίας του Ολυμπιακού.

Στη φάση των προημιτελικών του Κυπέλλου, η ΑΕΚ έχει να επιδείξει 24 προκρίσεις και 5 αποκλεισμούς, με κανέναν από τους τελευταίους πάντως να είναι σε διπλό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός από την άλλη, έχει προκριθεί 35 φορές από προημιτελική φάση, ενώ έχει γνωρίσει 8 αποκλεισμούς.

Πηγή: novasports.gr