Σε εξέλιξη βρίσκεται κατάσταση ομηρίας με δράστες τους δυο κύριους υπόπτους για τη σφαγή στο περιοδικό Charlie Hebdo στην κεντρική Γαλλία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αδελφοί Σερίφ και Σαΐντ Κουασί έχουν αρπάξει τουλάχιστον έναν όμηρο και έχουν οχυρωθεί στο κτήριο μικρού τυπογραφείου στην πόλη Νταμαρτάν-αν-Γκελ, 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού. Η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχουν περισσότεροι όμηροι.

Η πόλη ελέγχεται από πάνοπλους αστυνομικούς με τις Αρχές να έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις με τους ταμπουρωμένους αδελφούς. Οι ύποπτοι πιστεύεται πως φέρουν βαρύ οπλισμό.

Τουλάχιστον πέντε ελικόπτερα πετούν πάνω από την πόλη, εκ των οποίων ένα στρατιωτικό.

Το δημαρχείο της Νταμαρτάν-αν-Γκελ έχει ζητήσει από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και από τους μαθητές να παραμείνουν στα σχολεία, για την ασφάλειά τους αλλά και για να μην εμποδίσουν την αστυνομική δραστηριότητα στην πόλη.

Νωρίτερα έλαβε χώρα ανταλλαγή πυροβολισμών κατά τη διάρκεια καταδίωξης των υπόπτων. Οι αδελφοί Κουασί πιστεύεται πως προσπάθησαν να κλέψουν αυτοκίνητο για να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Εν τω μεταξύ, διαψεύδουν οι γαλλικές εισαγγελικές Αρχές τις πληροφορίες του πρακτορείου Reuters και του γαλλικό δίκτυο RTL για τουλάχιστον έναν νεκρό. Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στα μέσα ενημέρωσης να μην μεταδίδουν αβάσιμες πληροφορίες για θύματα.

Πηγή: skai.gr