Η Βέροια δεν εντυπωσίασε όπως σε προηγούμενα παιχνίδια, αλλά τιμώρησε τα αμυντικά λάθη του Λεβαδειακού και τον κέρδισε με 2-1 για το «4 στα 4» μέσα στο γήπεδό της!

Η ομάδα του Χοσέ Γκρανέρο απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής και περιμένει το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ, ενώ αντίστοιχα αυτή του Σάββα Παντελίδη παραμένει τελευταία στη βαθμολογία, χωρίς νίκη έπειτα από έξι αγώνες.

Οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν τη φρεσκάδα προηγούμενων αγώνων, αλλά αξιοποίησαν στο έπακρο τα «δώρα» των αντιπάλων για να προηγηθούν 2-0 (22′ Μπατιόν, 25′ Ντουμίτρου). Ο Λεβαδειακός αντέδρασε γρήγορα μειώνοντας στο 26′ με τον Σοτέλο, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω παρά τη βελτίωση της απόδοσής του στο β’ μέρος.

Τα αρχικά πλάνα

Η Βέροια ξεκίνησε με 4-2-3-1. Καντιμοίρης στο τέρμα, δεξί μπακ ο Μαλόν, αριστερό ο Αμαραντίδης, οι Βέρτζος και Μπράβο σέντερ μπακ. Αμυντικά χαφ οι Μπαλάφας και Μπατιόν, στο δεξί άκρο ο Καλτσάς, στο αριστερό ο Ντουμίτρου, ο Γ. Γεωργιάδης πίσω από τον επιθετικό Κάμπορα. Ίδια η ενδεκάδα με το προηγούμενο ματς.

Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε με 4-2-3-1. Ο Σηφάκης στο τέρμα, δεξί μπακ ο Ν. Γεωργιάδης, αριστερό ο Μαχαίρας, κέντρο άμυνας με Ζίτο και Τομάς. Αμυντικά χαφ οι Σάντσες και Γκόμες, στο δεξί άκρο ο Βούκτσεβιτς, στο αριστερό ο Μπορνταγκαράι, ο Κονέ πίσω από τον προωθημένο Σοτέλο. Πέντε νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του Παντελίδη.

Πεντάλεπτο-«φωτιά»!

Όλο το «ζουμί» του πρώτου μέρους ήταν το πεντάλεπτο 22′-26′, στο οποίο σημειώθηκαν και τα τρία γκολ.

Η Βέροια ξεκίνησε έχοντας την πρωτοβουλία, ενώ ο Λεβαδειακός προσπαθούσε να απειλήσει με μπαλιές για τον Σοτέλο στην πλάτη της άμυνας. Με τον Κονέ όμως να μη βρίσκεται σε καλή μέρα, οι Βοιωτοί είχαν ουσιαστικά εξουδετερωμένο το κύριο επιθετικό τους όπλο.

Ρυθμός υπήρχε στο ματς, αλλά όχι σημαντικές φάσεις μέχρι το 22ο λεπτό, όταν ο Καλτσάς εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά, η άμυνα του Λεβαδειακού «κόλλησε» και ο κορυφαίος Μπατιόν ολομόναχος πρόλαβε την καθυστερημένη έξοδο του Σηφάκη – που έκανε ντεμπούτο με τους Βοιωτούς – ανοίγοντας το σκορ με κεφαλιά.

Τρία λεπτά αργότερα, η άμυνα των φιλοξενούμενων έκανε ακόμα μεγαλύτερο λάθος, όταν σε βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Σηφάκης βγήκε χωρίς να συνεννοηθεί με τον Τομάς, ο οποίος έβγαλε με κεφαλιά …μόνο του σε κενή εστία τον Ντουμίτρου για το 2-0!

Οι Βοιωτοί όμως δεν πρόλαβαν καν να απογοητευτούν. Με τη σέντρα ουσιαστικά ο Μπορνταγκαράι μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Σοτέλο που μείωσε σε 2-1! Ένα γκολ ανάσα για τους Βοιωτούς, που προκάλεσε την έκρηξη στον πάγκο από τον προπονητή των γηπεδούχων Χοσέ Γκρανέρο.

Ο Μαλόν με κεφαλιά και ο Καλτσάς με εκτέλεση φάουλ απείλησαν στη συνέχεια για τη Βέροια, αλλά την καλύτερη ευκαιρία μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους την είχε ο Λεβαδειακός στις καθυστερήσεις, όταν μετά από κόρνερ ο Μπορνταγκαράι έπιασε την κεφαλιά και ο Καντιμοίρης μπλόκαρε πάνω στη γραμμή!

Το πάλεψε στο β’ ο Λεβαδειακός

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγές για τη Βέροια, με τον Γκρανέρο να αποσύρει στα πρώτα 11 λεπτά τους Μπαλάφα και Γ. Γεωργιάδη, για να ρίξει στη μάχη τους Βάσκες και Μπεν αντίστοιχα.

Η μία ώρα αγώνα συμπληρώθηκε όμως χωρίς τη μεγάλη φάση, με τις δύο ομάδες να απειλούν κυρίως από στημένες φάσεις και τον Λεβαδειακό να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 64′ οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τις αλλαγές τους, με τον Κατίδη να περνά στη θέση του Κάμπορα και τον Γκρανέρο να «γεμίζει» τη μεσαία γραμμή, διαβλέποντας τις αδυναμίες της ομάδας του στην αμυντική λειτουργία.

Την ίδια ώρα ο Σάββας Παντελίδης άρχιζε τις δικές του κινήσεις ρίχνοντας τους Αρμίτσε και Μάντζιο στο ματς και αλλάζοντας το σύστημα με 4-4-2, ώστε να μπορέσει να πιέσει. Στο 82′ μάλιστα οι Βοιωτοί έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, με τον Σοτέλο να σουτάρει άουτ από καλή θέση μετά από κεφαλιά-πάσα του Τομάς.

Στο 85′ Σοτέλο και Μάντζιος βγήκαν στην αντεπίθεση αλλά ο δεύτερος προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση με σουτ που δεν δυσκόλεψε τον Καντιμοίρη.

Στις καθυστερήσεις, ο τερματοφύλακας της Βέροιας -που έπαιζε τραυματίας στα τελευταία λεπτά – αναδείχτηκε σε ήρωα των γηπεδούχων, όταν πετάχτηκε και αποσόβησε την ισοφάριση στη γωνία του έπειτα από κεφαλιά του Παππά, στην τελευταία ευκαιρία των Βοιωτών να περισώσουν κάτι στο ματς…

Βέροια – Λεβαδειακός 2-1
Σούπερ Λιγκ 2014-15, 7η Αγωνιστική, Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Γκολ: 22′ Μπατιόν, 25′ Ντουμίτρου – 26′ Σοτέλο
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων). Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Τάτσης (Ηπείρου).
Κίτρινες: Μπαλάφας – Σάντσες, Κονέ, Ζίτο.
Κόκκινες: –
ΒΕΡΟΙΑ (Γκρανέρο, 4-2-3-1): Καντιμοίρης – Μαλόν, Βέρτζος, Μπράβο, Αμαραντίδης – Μπαλάφας (46′ Βάσκες), Μπατιόν – Καλτσάς, Ντουμίτρου, Γ. Γεωργιάδης (56′ Μπεν) – Κάμπορα (64′ Κατίδης).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Παντελίδης, 4-2-3-1): Σηφάκης – Ν. Γεωργιάδης, Τομάς, Ζίτο, Μαχαίρας – Σάντσες, Γκόμες (68′ Αρμίτσε) – Βούκτσεβιτς (87′ Παππάς), Μπορνταγκαράι (78′ Μάντζιος), Κονέ – Σοτέλο.

Πηγή: novasports.gr