Στη δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα την Δευτέρα, συζητήθηκαν πολλά θέματα που απασχολούν τον δήμο και επιπλέον δόθηκαν πολλές απαντήσεις σε προηγούμενες ερωτήσεις που έγιναν από δημοτικούς συμβούλους στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο.

Στην πρώτη λοιπόν, συνεδρίαση ο δημοτικός σύμβουλος κ.Χειμώνας αναρωτήθηκε τι ακριβώς συμβαίνει με τη μεταφορά των μαθητών των χωριών της Δ.Ε. Μακεδονίδος καθώς ενώ έχει ήδη ξεκινήσε η σχολική χρονιά και υπήρχαν τρία δρομολόγια, τα δρομολόγια στην πορεία έγιναν δυο και πλέον υπάρχει μόνο ένα δρομολόγιο για όλες τις βαθμίδες. Το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι δεν χτυπάει το τελευταίο κουδούνι την ίδια ώρα για το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο με απόρροια οι πρώτοι να περιμένουν τους τελευταίους.

Στο πρώτο συμβούλιο ο κ.Σοφιανίδης, Αντιδήμαρχος Παιδείας, σημείωσε πως δεν είναι αυτό αρμοδιότητα του δήμου αλλά της περιφέρειας, ωστόσο υποσχέθηκε να ερευνήσει το θέμα. Πράγματι ο Αντιδήμαρχος στην δεύτερη συνεδρίαση πλήρως ενημερωμένος επί του ζητήματος τόνισε “Σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών στα χωριά των Πιερίων όντως υπάρχει πρόβλημα. Πέρσι υπογράφτηκε ΦΕΚ από το Υπ.Εσωτερικών σχετικά με συγκεκριμένη λειτουργία των μαθητικών δρομολογίων. Στην ερώτηση μας προς το υπουργείο η απάντηση ήταν εφαρμόστε την επικείμενη νομοθεσία. Στείλτε ένα λεωφορίο”.

Κλείνοντας, ο Αντιπρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά “Λόγω του προβλήματος πολλά παιδιά τα μεταφέρουν γονείς, με μηχανάκια και το χειμώνα δεν τα στέλνουν καθόλου σχολείο. Δυστυχώς γυρίζουμε στη δεκαετία του ’50 και του 60 στην εκπαίδευση”.