Η χαρά του φιλάθλου! Η Εθνική επικράτησε (και) της Αργεντινής με 79-71, έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ για 35 λεπτά, έδειξε χαρακτήρα όταν η διαφορά μειώθηκε στους 2 και έκλεισε ραντεβού με τη Σερβία την Κυριακή!

Αποδίδοντας στα γνωστά εξαιρετικά της στάνταρντς, η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη πήρε διαφορά από το ξεκίνημα και έφτασε ακόμα και στο +19 στην τρίτη περίοδο.

Η κακή περιφερειακή άμυνα και η γενικότερη έλλειψη συγκέντρωσης στο αμυντικό κομμάτι, επέτρεψε στους ψυχωμένους Αργεντινούς να επιστρέψουν στο ματς στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τους Σκόλα, Πριχιόνι και Νοτσιόνι να βρίσκονται στον πάγκο!

Ωστόσο, η Εθνική δεν πανικοβλήθηκε (έφτασε μέχρι το -2 η Αργεντινή) και με αφετηρία την άμυνά της, βρήκε τις λύσεις και στην επίθεση, φτάνοντας -εν τέλει- στο τελικό 79-71 χωρίς άγχος.

Ματς καριέρας από τον Καλάθη (18 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), μεγάλο παιχνίδι -παρά τα νεύρα- από τον Μπουρούση (16 πόντους, 15 ριμπάουντ, 3 κοψίματα) ενώ από 15 και 13 πόντους αντίστοιχα, πρόσθεσαν οι Πρίντεζης, Ζήσης.

Το ματς

Με οδηγό τον Καλάθη αλλά και ακουμπώντας τη μπάλα στον ψηλό (Μπουρούσης) όποτε χρειαζόταν, η Εθνική βρήκε τους εύκολους πόντους στην επίθεση. Ο Σκόλα σήκωσε από νωρίς το βάρος της επίθεσης των «αλμπισελέστε» με σουτ από μακριά (6-9).

Νοστιόνι και Έρμαν κέρδισαν κάποιες μάχες στις ρακέτες, ωστόσο αυτό δεν κράτησε πολύ, αφού η ελληνική άμυνα έβρισκε τις ισορροπίες όσο περνούσε η ώρα και άρχισε να χτίζει διαφορά με τον Μπουρούση να βάζει συνέχεια πλάτη τον Σκόλα (9-17).

Ο εξαιρετικός Καλάθης προκαλούσε προβλήματα είτε με τις διεισδύσεις του (με ωραία τελειώματα) είτε έξω από τα 6.75 με τον Πριχιόνι να απαντά με κάποια δύσκολα καλάθια (14-1). Το γαλανόλευκο «τρένο» όμως είχε πάρει ήδη μπρος, με την Εθνική να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο όποτε έβρισκε την ευκαιρία και τον Πρίντεζη να διαμορφώνει το 16-28 του 10ου λεπτού.

Με τη μεγάλη τους εμπειρία και την καλώς εννοούμενη πονηράδα, Σκόλα και Πριχιόνι έτρεξαν ένα σερί 6-0 και οι Λατίνοι πλησίασαν 22-28. Το τρίποντο του Σλούκα στο τέλος του χρόνου έδωσε ανάσα (22-31) αλλά ο Σκόλα συνέχισε το… βιολί του (28-31).

Το σύνθημα αντεπίθεσης ήρθε και πάλι από την άμυνα. Οι Αργεντινοί βραχυκύκλωσαν από τα… πολλά χέρια που υψώνονταν μπροστά τους, ενώ ο έλεγχος των ριμπάουντ από πλευράς Ελλάδας (18-11) έφερε το 28-36 από Καλάθη, Μπουρούση.

Η Εθνική κράτησε τη διαφορά, αφού τα τρίποντα που δεν μπήκαν στο ματς με τους Κροάτες, βρήκαν αυτή τη φορά στόχο, έστω και αν ήταν αρκετά τραβηγμένα όπως αυτό του Ζήση με το τέλος της δεύτερης περιόδου (33-44).

Πηγή: novasports.gr