Με τον Ντρμιτς να… σερβίρει και τον Σακιρί να εκτελεί τρεις φορές, η Ελβετία επικράτησε της Ονδούρας με 3-0 και πανηγύρισε την πρόκριση στους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το σύνολο του Χίτζφελντ στην επόμενη φάση θα βρει απέναντι του την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, ενώ η Ονδούρα αποχαιρέτησε την κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση. Ειδικά στο δεύτερο μέρος θα μπορούσε να είχε πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ, όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε.

Οι Ελβετοί ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και μάλιστα στο 3ο λεπτό άγγιξαν το γκολ, όταν ο Ντρμιτς έκλεψε και γύρισε από αριστερά, αλλά Βαγιαδάρες σταμάτησε με τα πόδια το πλασέ του Σακίρι. Ο τελευταίος πήρε… εκδίκηση τρία λεπτά αργότερα και με έξοχο σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον γκολκίπερ της Ονδούρας και έβαλε την ομάδα του οδηγό στο σκορ.

Το σύνολο του Χίτζφελντ έδωσε χώρο στην Ονδούρα, η οποία ήταν αναγκασμένη να βγει μπροστά για να κυνηγήσει τις πιθανότητες που της αναλογούσαν για τη νίκη και την πρόκριση. Η παρέα του Κόστλι ναι μεν είχε την υπεροχή, αλλά δεν είχε επιθετικό πλάνο για να περάσει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Οι σέντρες αποτελούσαν εύκολη λεία για τους Ελβετούς αμυντικούς, με αποτέλεσμα ο Μπενάλιο να είχε προστεθεί στους θεατές του παιχνιδιού.

Με την άμυνα της Ονδούρας να έχει ανέβει μέχρι τη μεσαία γραμμή, η Ελβετία βρήκε περισσότερους χώρους για να δράση. Στο 31′ ο Ντρμιτς έφυγε στην αντεπίθεση, έβγαλε απέναντι από τον Βαγιαδάρες τον Σακίρι, ο οποίος με πλασέ διπλασίασε τόσο τα δικά του τέρματα, όσο και της ομάδος του.

Ο Λουίς Σουάρες στο 39′ είδε τον Κόστλι να αποχωρεί, αλλαγή που ευνόησε την Ονδούρα, καθώς ο Τζέρι Παλάσιος που πήρε τη θέση του πρώην άσου της Βέροιας, ήταν πιο κινητικός και ταλαιπώρησε περισσότερο την άμυνα της Ελβετίας. Το σύνολο του Χίτζφελντ θα μπορούσε να είχε πάει στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα με ακόμα ένα γκολ, όμως ο Βαγιαδάρες σταμάτησε δύο φορές τους Σακίρι, Ντρμιτς.

Ο τεχνικός της Ονδούρας με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πραγματοποίησε και δεύτερη αλλαγή, με τον Τσάβες να μπαίνει στον αγώνα και να βοηθάει την ομάδα του οργανωτικά. Η Ελβετία κλεισμένη πίσω δέχθηκε αρκετή πίεση. Στο 49′ ο Μπένγκστον αντί να βάλει το πόδι του μετά τη συρτή σέντρα του Παλάσιος, προσπάθησε με το κεφάλι να απειλήσει, χωρίς να τα καταφέρει. Τρία λεπτά αργότερα ο επιθετικός της Ονδούρας πέρασε τον Μπενάλιο και πλάσαρε, όμως ο Ροντρίγκες πάνω στη γραμμή έσωσε την ομάδα του από σίγουρη παραβίαση.

Στο 61′ ο Τζέρι Παλάσιος βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Τζουρού, χωρίς να “πάρει” το πέναλτι και στο 68′ ο Σαρ πήρε την μπουκιά από το στόμα του αντιπάλου του.

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επαληθεύτηκε για ακόμα μία φορά, με την Ελβετία να καταφέρνει κνα σκοράρει κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Ντρμιτς έφυγε στην αντεπίθεση, έδωσε ακόμα μία ασίστ στον Σακίρι (71′), ο οποίος πέτυχε το 50ό χατ τρικ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το δεύτερο στο συγκεκριμένο Μουντιάλ.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Ονδούρα πλησίασε άλλες δύο φορές στο γκολ της… τιμής, αλλά οι παίκτες του Λουίς Σουάρες δεν ήταν προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια και έμειναν στο μηδέν…

Πηγή: novasports.gr